Verstappen tõmbas rassismiskandaali sattunud äiale ja Vipsile vee peale (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen (vasakul) ja Jüri Vips.
Max Verstappen (vasakul) ja Jüri Vips. Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Vormelimaailma tabas viimaste nädalate jooksul kaks suuremat rassismiskandaali. Ühes neist oli osaline ka Eesti sõitja Jüri Vips. Nüüd avas suu selles osas ka valitsev F1 maailmameister Max Verstappen.

Viimaste nädalate jooksul tõmmati rassismiskandaali nii Jüri Vips kui ka kolmekordne maailmameister Nelson Piquet. Kui eestlane kuulus koos Verstappeniga Red Bulli meeskonda, siis Piquet' on hollandlase tüdruksõbra Kelly Piquet isa.

Nõnda oli Sky Sportsi ajakirjanikel enne Suurbritannia GP-d palju küsimusi seoses eelnevaga Verstappenile esitada. Valitsev F1 maailmameister mõistis enda lausetega mõlema skandaalis osalenu käitumise hukka.

«Selliste sõnade kasutamine pole üldse sobilik. Sellise suhtumise sisestamisega tuleb hakata tegelema väga noorelt. Tuleb lapsele korrutada, et selliseid sõnu ei tohi kasutada. Sellega tuleb tegeleda nii kodus kui ka koolis. Sellega tegeleb ka F1 koostöös Lewis Hamiltoniga, et olukord paremaks muutuks,» lausus Verstappen.

2020. aastal alustas F1 kampaaniaga rassismiga võitlemise vastu. Tegemist on kampaaniaga, mis kannab nime «Sõidame kõik üheskoos». Verstappeni sõnul toetavad kõik sõitjad seda mõtteviisi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles