Maicel Uibo ikkagi pääseb MMile! (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Kahepäevane pingutus kuumas Tallinnas tasus Maicel Uibole ikkagi ära ja ta pääseb MMile.
Kahepäevane pingutus kuumas Tallinnas tasus Maicel Uibole ikkagi ära ja ta pääseb MMile. Foto: Tairo Lutter

Eesti Kergejõustikuliidu juhatus kinnitas kuu keskel Oregoni MMile sõitva koondise, sellesse kuulub viis sportlast. Kolme aasta eest Dohas võidetud hõbe medalit saab kaitsma minna ka kümnevõistleja Maicel Uibo.

Teatavasti ei suutnud Uibo läinud nädalavahetusel peetud Eesti meistrivõistlustel täita MM-normi ehk 8350 punkti, võidutulemus oli 8289 punkti. Õnneks avanes temale tagauks.

15.-24. juulil peetaval MMil kuuluvad Eesti koondisse lisaks Uibole teised kümnevõistlejad Janek Õiglane ja Johannes Erm, 400 meetri tõkkejooksus maailma paremikku kuuluv Rasmus Mägi ning kõrgushüppaja Karmen Bruus, avaldas kergejõustikuliit pressiteates.

Kui Mägi ja Õiglane pääsevad võistlema normitäitjatena, siis Erm, Uibo ja Bruus teenisid koha reitingupunktidega.

MMi normi on täitnud ka kümnevõistleja Karel Tilga ning maratonijooksjad Roman Fosti ja Tiidrek Nurme. Neist kaks viimast osalevad augustis Münchenis peetavatel Euroopa Meistrivõistlustel ja loobuvad MMil osalemisest.

Arvestades asjaolu, et kümnevõistluses kvalifitseerus MMile rahvusvahelise alaliidu tingimustele vastavalt neli Eesti sportlast, võttis Eesti Kergejõustikuliidu juhatus arvesse kehtivad lähetustingimused ning koondisesse arvati Õiglane, Erm ja Uibo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles