Kust ja kuidas leiavad Eesti pallimänguklubid leegionäre?

Christopher Krutto
Copy
Eesti korvpalliliigast võib leida väga palju välismängijaid, kes siinsetele meeskondadele tugevust lisavad. Siiski kasutavad võõrleegionäride abi paljude pallimängude tippklubid.
Eesti korvpalliliigast võib leida väga palju välismängijaid, kes siinsetele meeskondadele tugevust lisavad. Siiski kasutavad võõrleegionäride abi paljude pallimängude tippklubid. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Eesti pallimängude kõrgliigaklubides teenivad põhiliselt leiba kodumaised sportlased, on nii mõneski omajagu välismaalasi. Siililegi selge, et niisama nad siia ei satu, vaid sellele eelneb mingi kadalipp. Postimees uuris erinevate alade tiimidelt üle Eesti, kuidas lähenevad nemad leegionäride skautimisele ja meeskonda toomisele.

Korvpall

Kõige agaramad välismängijate kasutajad on Eestis korvpalliklubid. «[Skautimine] algab kõigil suhteliselt samamoodi. Paljudel on enda kontaktid. Agentuurid ja agendid kirjutavad terve hooaja jooksul ja pakuvad mängijaid. Vaatad üle vastavalt sellele, mida vaja on,» alustas Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask (pildil).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles