M-Sport tahab lihtsamat Keenia MM-rallit

Karl-Joosep Küngas
Copy
M-Sporti tiimipealik Richard Milleneri.
M-Sporti tiimipealik Richard Milleneri. Foto: @World/M-Sport

Autoralli MM-sarja hooaeg väisas enne Eesti MM-rallit ka Aafrikat. Keenias sõideti üheks keerulisemaks võistluseks peetav Safari ralli ning mitmetel sõitjatel tekkis seal probleeme. Seetõttu arvab M-Spordi pealik Richard Millener, et sealne rajavalik tuleks üle vaadata.

M-Spordi pealik kinnitas ralliportaalile Dirtfish, et Safari ralli peaks kuuluma MM-sarja, ent veidi kergemal kujul. Praegused ralliautod pole lihtsalt loodud säärastes tingimustes kihutama.

«Enne, kui ma enda jutuga alustan, tahan öelda, et sellel pole mingit seost meie tulemusega,» alustas Millener. «Toyota näitas meile ausalt koha kätte ja neid tuleb tunnustada. Samas sügavad liivalõigud tekitasid suurt muret sel aastal. Mullu jäi Kalle Rovanperä lihtsalt liiva sisse kinni ja tänavu tõmbasid kaks Rally2 autot enda mootori liiva täis.

Ärgem unusta, et kulutame kümneid tuhandeid autode transportimiseks Keeniasse. Kas erasõitjad peaksid soovima tulla sellele suurepärasele rallile, kui nad teavad, et finišisse jõudmine on väike? Ma ei arva, et nad seda soovivad,» jätkas Millener.

M-Spordi pealik soovitas Safari ralli korraldajatel enda teevalikud üle vaadata. Seda ennekõike selleks, et võistlus püsiks põnev kuni lõpuni. Tänavu oli juba pühapäevaks üsna selge kogu paremusjärjestus ning sellega kaob huvi võistluse vastu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles