Sõnakad suusatajad kardavad, et nende armastatud ala visatakse kodumaal 20 aasta tagusesse aega

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Andrew Musgrave.
Andrew Musgrave. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Suurbritannia murdmaasuusatamiseoondis pole küll maailma kõige tugevam ega suurem, kuid nad teenivad talihooajal ikka kõlapinda. Andrew Musgrave ja Andrew Young on jõudnud MK-sarjas esikolmikusse ning lootustandvaid tulemusi on näidanud ka James Clugnet.

Samuti ei karda koondis kriitikat teha, kui nad arvavad, et suusamaailma tehakse midagi valesti, kirjutab Rootsi väljaanne Expressen.

Nüüd on lood aga sellised, et ebaõnnestunud Pekingi olümpia tõttu, kus Musgrave oli parima sportlasena külma ilma ja tugeva tuule tõttu lühendatud maratonidistantsil 12., on oht, et nad kaotavad suure osa Suurbritannia Olümpiakomiteelt saadavast toetusest, mis on nende suurim rahaallikas.

Brittide murdmaasuusatajate peatreener Jostein Vinjerui märkis, et olümpiakomitee toetuseta tuleb koondisel püksirihma kõvasti koomale tõmmata. «Peame igalt poolt säästma,» kostis ta. «Me ei saa nii palju võistelda, kasutada treenereid ja meditsiinilist abipersonali. Võib-olla saame MK-sarjas osaleda ainult Rootsis ja Norras toimuvatel võistlustel.» 

Miks just Skandinaavias? Sest britid treenivad hooajal Norras.

Toetuse vähendamine ei mõjuta ainult brittide tippe, aga mõistagi ka järelkasvu. «Me ei saa neile pakkuda seda, mida nad vajavad,» sõnas Vinjerui. «Halvimal juhul visatakse Suurbritannia murdmaasuusatamine 20 aasta tagusesse aega.»

Olümpiakomitee otsus peaks tulema 21. juulil. Young loodab, et see on suusatajate jaoks positiivne, sest kuigi nad ajasid olümpial lati maha, on viimastel aastatel näidatud häid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles