BLOGI Saksamaa alistas Poola ja aitas Eesti edasi! Meie koondis kaotas Iisraelis kindlalt

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondis neljapäeval Saku suurhallis.
Eesti korvpallikoondis neljapäeval Saku suurhallis. Foto: Madis Veltman

Eesti meeste korvpallikoondis pidas Tel Avivis MM-valiksarja esimese etapi viimase mängu ja kaotas Iisraelile 77:96. Ent Eesti pääses ikkagi teisele etapile tänu Saksamaa 93:83 võidule Poola üle. Postimees tegi mängust otseblogi.

Enne mängu:

Mullu novembris Tallinnas peetud esimese ringi mängus jäi Eesti Iisraelile alla 69:79. Toona olid meie resultatiivsemad Mikk Jurkatamm 14 ja Siim-Sander Vene 13 punktiga, kuid tänases koosseisus pole neist kumbagi. Jurkatamm taastub õlalõikusest, Vene aga vigastas hüppeliigest Iisraelis eile tehtud treeningul.

Eelmine voor peeti neljapäeval ning seal pidid nii Eesti kui ka Iisrael vastu võtma kaotuse. Eesti jäi kodus 57:88 alla Saksamaale, Iisrael aga võõrsil Poolale lisaajal 85:90. Seejuures juhtis Iisrael normaalaja viimasel minutil kuue punktiga, kuid ei suutnud edu hoida.

Võrreldes neljapäevaga puudub Eestil lisaks Venele ka Henri Drell, kes sõitis NBA suveliiga mängudele. Nende asemel on rivistuses Siim-Markus Post ja Kregor Hermet.

Saksamaal on 4 võitu, Eestil, Iisraelil ja Poolal võrdselt 2. Edasi saab kolm paremat. Kui Eesti jääb Poolaga võrdse arvu võitude peale, edestame seda koondist tänu paremusele omavahelistes mängudes (75:71 ja 68:70). Millist tulemust Eestil Tel Avivist vaja läheb, selgub juba üsna selle mängu alguses, sest kohtumine Saksamaa - Poola algab Bremenis meie aja järgi juba kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles