Vene sõjavägi on kättemaksuks arreteeritud olümpiahõbeda tema advokaadi sõnul ära mürgitanud

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Ivan Fedotov.
Ivan Fedotov. Foto: Reuters/ScanPix

Jäähoki väravavaht Ivan Fedotov sai tänavusel Pekingi olümpial kaela hõbemedali. Ta arreteeriti esimesel juulil Peterburis ja tema advokaat arvab, et meest on mürgitatud.

Väljaanne Fontanka kirjutab, et Soomes sündinud venelane arreteeriti Peterburis pärast trennist lahkumist, sest sõjaväe prokuratuuri sõnul on mees hoidunud väekohustusest.

Fedotov veetis sõjaväe registreerimisasutuses mitu tundi ning viidi sealt minema kiirabiga, sest ei tundnud end hästi.

«Ivan kaebas Peterburi sõjaväejaamas kõhuvalu ja võimaliku mürgituse üle. Seejärel viidi ta haiglasse. Seal tehti talle süst, mille sisu väravavahile ei avaldatud. Nad lihtsalt ütlesid talle, et selle määras arst,» kirjeldas Fedotovi advokaat Aleksei Ponomarev olukorda.

«Mu kliendil diagnoositi mao limaskesta põletik ja tema tervis pole üldse hea. Kui ma teda nägin, tundus mulle, nagu oleks ta poolunes. Haigla esindajad keelduvad meiega suhtlemast ja teda pole pandud isegi patsientide nimekirja,» rääkis Ponomarev fontanka.ru-le. 

Väekohustusest hoidumise eest võib Venemaal saada kuni kaheaastase vanglakaristuse.

Video Fedotovi arreteerimisest:

Lappeenrantas sündinud 201 cm pikkune Fedotov on Venemaa üks paremaid väravavahte, kes sõlmis eelmisel kuul lepingu maailma tugevaima liiga NHLi klubi Philadelphia Flyersiga. Pekingi olümpial, kus Venemaa kaotas finaalis Soomele, oli Fedotov oma kodumaa esikinnas.

Eelmisel klubihooajal teenis Fedotov leiba Moskva CSKAs, kellega võideti ka Gagarini karikas ehk Venemaa lahtised meistrivõistlused KHL. Ta nimetati liiga üheks paremaks väravavavahiks.

REN TV teatel anti Fedotovile mõista, et sellised sündmused võivad juhtuda, kui ta ei pikenda lepingut CSKAga. Vihjetest hoolimata tahtis mängija jahtida NHLi unistust ning ta pidi sel kuul Flyersi juurde minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles