Ukraina rattureid sunniti sõitma samas tiimis Putinit toetava venelannaga

Christopher Krutto
Copy
Anna Potokina.
Anna Potokina. Foto: teamservetto/Instagram

Ukraina naisrattureid Viktoria Melnõtšuki ja Marõna Ivanjuki sunniti võistlema koos sõda toetava venelanna Anna Potokinaga. Käsu eiramise korral ähvardati neid tõsiste probleemidega.

Itaalias baseeruv Servetto-Makhymo-Beltrami jalgrattaklubi sundis ukrainlannasid naiste Giro D’Italial sõitma koos Potokinaga, kes toetab Venemaa sõjakuritegusid ning väidab, et ukrainlased on natsid.

«Täna me keeldusime võistluse jätkamisest ja temaga samas tiimis olemisest. Meile öeldi, et kui võistluse pooleli jätame, siis me ei saa Itaaliasse jäämiseks vajalikke dokumente. Me nõustimise sellega. Keeldusime tiimis olemast, kuni nad ennast puhastavad,» rääkis Melnõtšuk Tribunale antud kommentaaris.

Tiim postitas 27. veebruaril Melnõtšukist, Ivanjukist ja Potokinast ühise pildi, mille juurde kirjutati: «Anna, Viktoria ja Marõna – üks tiim, üks kodu Astas, venelased ja ukrainlased on läbi spordi ühendatud. Äkki peaksid Venemaa ja Ukraina poliitikud meie tiimist õppust võtma.»

See vihastas samuti ukrainlannasid. Nad süüdistavad tiimi juhtkonda manipuleerimises ja rõhutavad, et ei ole olnud kontaktis Vladimir Putinit toetava venelannaga.

https://www.instagram.com/p/CadUM_3BvRr/?utm_source=ig_web_copy_link

Rahvusvahelise jalgrattaliidu (UCI) distsiplinaarkomisjon on alustanud Potokina sõnavõttude kohta ametlikku uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles