Loebi järgmiseks WRC-etapiks on ralli, mis on Eesti autospordi ajalukku kirjutatud rasvaste tähtedega

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Üheksakordset autoralli maailmameistrit Sebastien Loebi näeb suure tõenäosusega MM-sarjas uuesti 8.-11. septembrini sõidetaval Kreeka rallil.

Kreekas sõidetav Akropolise ralli on võistlejatele keeruline väljakutse, kuid Loeb on seal kolmel korral triumfeerinud ja seetõttu toimub tõenäoliselt tema järgmine sõit M-Sporti valmistatud Ford Puma Rally1 roolis just seal, vahendab Dirtfish. Midagi kindlat siiski veel paigas ei ole.

Loebi võimalikku osalemist kinnitasid portaalile ka Loebile lähedal olevad allikad. «Kreeka oleks loogiline. Ta on seal kolm korda võitnud ja see onralii, mida M-Sportil on kergem organiseerida, kui näiteks hooaja viimaseks etapiks Jaapanisse auto lennutamist,» sõnas anonüümne allikas.

Loeb on tänavu näidanud, et suudab Ford Puma roolis tipus võidelda küll. Monte Carlos noppis ta võidu ja Portugalis katkestas liidrikohalt. Juuni lõpus sõidetud Safari rallil lõpetas tema võistluse mootoririke.

Akropolise ralli on ülimalt tähtis ka Eesti rallispordi ajaloos, sest just seal noppis Markko Märtin esimese eestlasena MM-rallilt üldarvestuse võidu. See juhtus 2003. aastal ja kaarti luges talle toona varalahkunud Michael Park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles