Vangistatud Venemaa hokitähe vastu sümpaatiat ei tunta

Christopher Krutto
Copy
Ivan Fedotov
Ivan Fedotov Foto: AP/Scanpix

Vene jäähokitäht Ivan Fedotov peeti esimesel juulil kinni, sest väidetavalt on ta viilinud kõrvale sõjaväekohustusest. Erilist sümpaatiat vähemalt avalikult Pekingi mängude hõbemedalisti vastu välja ei näidata.

Väljaanne Fontanka kirjutab, et Soomes sündinud venelane arreteeriti Peterburis pärast trennist lahkumist, sest sõjaväe prokuratuuri sõnul on mees hoidunud väekohustusest. Sarnaselt Eestile on ka Venemaal ajateenistus kohustuslik.

«Ajateenistus on meie seaduses kirjas. Seetõttu ei ole põhjust emotsionaalseteks kommentaarideks,» vahendas Venemaa presidendi Vladimir Putini kõneisiku Dmitri Peskovi sõnu uudisteagentuur TASS.

Talt küsiti ka seda, kas teised välisklubides mängivad Venemaa sportlased võivad samamoodi ohus olla. «Presidendi administratsioon ei vastuva ajateenistuse organiseerimise eest, seetõttu peab seda küsimust küsima kaitseministeeriumist,» vastas Peskov.

Oma suu hoidis kinni ka Venemaa suurim hokitäht Aleksandr Ovetškin. «Ma ei soovi seda teemat kommenteerida, miks ma peaksin?,» sõnas ta.

Lappeenrantas sündinud 201 cm pikkune Fedotov on Venemaa üks paremaid väravavahte, kes sõlmis eelmisel kuul lepingu maailma tugevaima liiga NHLi klubi Philadelphia Flyersiga. Pekingi olümpial, kus Venemaa kaotas finaalis Soomele, oli Fedotov oma kodumaa esikinnas.

Eelmisel klubihooajal teenis Fedotov leiba Moskva CSKAs, kellega võideti ka Gagarini karikas ehk Venemaa lahtised meistrivõistlused KHL. Ta nimetati liiga üheks paremaks väravavavahiks.

REN TV teatel anti Fedotovile mõista, et sellised sündmused võivad juhtuda, kui ta ei pikenda lepingut CSKAga. Vihjetest hoolimata tahtis mängija jahtida NHLi unistust ning ta pidi sel kuul Flyersi juurde minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles