Neli Eesti kergejõustiklast pääsesid U18 EMil finaali, seitsmevõistlejad heitlevad kõrgete kohtade nimel

Christopher Krutto
Copy
Karmen Bruus.
Karmen Bruus. Foto: Tairo Lutter

Iisraelis Jeruusalemmas peetavatel kergejõustiku U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel pääsesid avapäeval neli eestlast finaali.

Kõrgushüppaja Karmen Bruus hüppas B-grupis ja tagas finaalikoha tulemusega 1.77, mille ületas teisel teisel katsel. Kuigi kvalifikatsiooninorm oli 1.80, siis seda ei hüpatudki, sest kõrguse 1.77 ületas vaid üheksa naist.

Teivashüppes püstitas Karl Kristjan Pohlak tulemusega 4.75 uue isikliku rekordi ja tagas sellega koha finaalis. Selle kõrguse ületas 16 meest, kes kõik pääsesid finaali.

Naiste kolmikhüppes näitas lennukust Anna Panenko, kes parimal katsel lendas õrna taganttuule toel 12.60. Sellega jäi tal küll 10 sentimeetrit kvalifikatsiooninormist puudu, ent normitäitjate järel pääses ta seitsmendana finaalvõistlusele.

Noormeeste kettaheites viis enda isikliku rekordi 55.06 peale Manfred Männamaa. Kuigi kvalifikatsiooninormiks oli seatud 56.50, siis selle suutsid alistada ainult kolm noormeest. Männamaa pääses kuuendana lõppvõistlusele.

Naiste kolmikhüppe ja meeste kettaheite finaalid peetakse teisipäeval. Naiste kõrgushüppe ja meeste teivashüppe finaalid peetakse kolmapäeva õhtul.

Seitsmevõistluses teevad kaasa Mirtel Klaar ja Viola Hambidge, kes on esimese kolme ala järel vastavalt 13. (2310) ja 14. (2305) kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles