N-sõna kasutamine tõmbas veel ühe noore sportlase karjäärile vee peale (3)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Evan «Cented» Barron
Evan «Cented» Barron Foto: Instagram/@cented7

Viimastel nädalatel on spordimaailma raputanud mitmed rassismiskandaalid. Viimati kaotas N-sõna kasutamise pärast töö e-sportlane Evan «Cented» Barron.

Centedi lugu on üsna sarnane eestlasest vormelisõitja Jüri Vipsi omaga. Professionaalne Fortnite’i mängija kasutas Twitchi striimis N-sõna ning tööandja lõpetas temaga lepingu. Olgu lisatud, et Cented kuulus Faze Clani ehk samasse klubisse, kuhu Eesti parim CS:GO mängija Robin «Ropz» Kool.

«FaZe on pidevas arengus ning ootame sama ka meie liikmetelt. Cented ei kuulu enam meie sekka vihakõne tõttu. Meie kogukond ei tolereeri diskrimineerivat kõnepruuki,» lausus FaZe pressiteates.

Cented on e-sportlasena teeninud auhinnaraha üle 300 000 dollari ning teda jälgib erinevate sotsiaalmeediakanalite kaudu üle poole miljoni inimese.

Kuigi 20-aastane noormees palus sõnakasutse pärast vabadust, ei päästnud see tema töökohta. «Palun teie ees vabandust, kes tundsid end solvatuna. Ma ei ole rassist, aga kasutasin rassistliku sõna. Oleksin pidanud olema targem. See oli täiesti välditav. Vabandan, et olin lugupidamatu ajaloo vastu,» lausus ta.

N-sõna kasutamine läks eriti kalliks maksma ka 21-aastasele Vipsile, kes visati seetõttu välja Red Bulli akadeemiast ning ta kaotas ka oma koha meeskonna F1 testisõitjana. N-sõna lipsas üle huulte ka kolmekordsel F1 maailmameistril Nelson Piquet’l. Kuigi see juhtus juba eelmisel aastal ilmunud podcast'is, pöörati sellele tähelepanu alles pärast Vipsi skandaali.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles