Rassistiks tembeldatud F1 maailmameister kahtlustab vandenõud (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nelson Piquet.
Nelson Piquet. Foto: Imago Sportfotodienst Via Www.imago-images.de/Scanpix

Hiljuti tuli päevavalgele, et kolmekordne vormel 1 maailmameister Nelson Piquet kasutas Lewis Hamiltonist rääkides N-sõna. 69-aastasel brasiillasel on aimdus, miks ta skandaali keskmesse sattus.

Tegelikult ütles Piquet N-sõna juba aasta tagasi, kui kommenteeris ühes podcastis 2021. aasta Silverstone’i GP avariid Max Verstappeni ja Hamiltoni vahel. Ometi võttis meedia sellest kinni alles nüüd.

«Kogu see asi on täielik jama. Ma pole mingi rassist. Minu sõnadel polnud midagi viga. Sõna, mida kasutasin, on väga pehme. Kasutame seda isegi mõnede valgete sõprade kirjeldamiseks. Kasutasin sõna peaaegu aasta tagasi ja nüüd kaevati see välja. See tekitas mulle probleeme, aga kui aus olla, siis mind see ei huvita,» rääkis ta väljaandele Motorsport Magazine.

Küll aga on Piquet’l aimdus, miks teda rassistiks tembeldati. «Brasiilias oli selle teemaga palju jama. Teate, et olen väga lähedane president Bolsonaroga. Minu hinnangul on ta meie riigile hea juht. Küll aga suhtub temasse negatiivselt Brasiilia meedia. Nad teevad omalt poolt kõik, et teda maha teha. Samal põhjusel ründasid nad mind. Nad loodavad, et see peegeldab talle negatiivselt tagasi,» lausus Piquet.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles