Väidetavalt KHLi klubiga liitunud Läti koondislane tõmbas pidurit: mina agressoririigi võistkondades ei mängi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Miks Indrašis.
Miks Indrašis. Foto: ALEX PLAVEVSKI/Scanpix

Läti jäähokikoondislane Miks Indrašis sattus kodumaal skandaali, kui KHLi klubi Moskva Spartak teatas, et on sõlminud lätlasega lepingu. Kogenud hokimees asus kohe tulekahjut kustutama.

Juuli alguses teatas Moskva Spartaki KHLi meeskond, et nad on sõlminud Miks Indrašisega aastase lepingu. Selle kohta postitati ka sotsiaalmeediasse, kus tervitati tiimiga liitunud lätlast.

«Alustame päeva meie uue ründaja tipphetkedega,» seisis Spartaki sõnumis.

Lätis sai selline uudis väga palju negatiivset vastukaja. Oli ju Läti tippklubi Riia Dinamo üks esimesi, kes Ukraina sõja puhkedes KHList lahkus ning nende meelsus on olnud esimesest päevast alates ühene. Sestap mõisteti Indrašise käitumine kohe hukka.

31-aastane Läti koondislane ei saanud vaiki olla ja tuli kohe avalikkuse ette avaldusega, kus süüdistab Spartakit valetamises. «Mul ei ole Spartakiga kehtivat lepingut. Vastupidi, mul on leping ühe teise meeskonnaga, mida ma veel avaldada ei tohi. Spartak oli lihtsalt pettunud, et ma ei soovinud Venemaal mängida ja seetõttu jagaski sotsiaalmeedias valeinfot,» lausus lätlane.

«Ma mõistan hukka Venemaa sõjalise agressiooni Ukrainas. Ma ei mängi agressorriigi võistkondades. Olen Läti patrioot, kes on auga kandnud meie rahvuskoondise särki üheksal järjestikusel MM-finaalturniiril.»

Indrašis on karjääri jooksul mänginud KHLis 510 kohtumist, milles löönud 133 väravat ja jaganud 164 väravasöötu. Mullu alustas ta hooaega küll KHLis, ent sõja puhkedes lahkus ta Venemaalt ning siirdus Šveitsi kõrgliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles