VIDEO ⟩ Maailma teine reket tegi Wimbledonis tenniseajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ons Jabeur.
Ons Jabeur. Foto: Li Ying/SCANPIX

Tuneesia tennisist Ons Jabeur (WTA 2.) on viimase aasta jooksul teinud erinevaid rekordeid. Eile jõudis tuneeslanna Wimbledonis poolfinaali ning temast sai esimene Araabia ja Põhja-Aafrika tennisist, kes suurturniiril nõnda kaugele jõudnud.

Jabeur pidi veerandfinaalis enda parimat mängu näitama, et nelja parema hulka jõuda. Talle seisis vastu tšehhitar Marie Bouzkova (WTA 66.) ning tuneeslanna võitis lõpuks kohtumise 3:6, 6:1, 6:1.

«Avasetis ei tundnud ma kordagi, et oleksin reaalselt mänginud. Ma ei suutnud enda lööke sooritada. Mängu jätkudes suutsin paremini servida ja see äratas mind üles. Olen õnnelik, et pääsesin edasi,» lausus Jabeur vahetult pärast kohtumise lõppu.

Poolfinaalis tuleb ajalugu teinud Jabeuril vastamisi minna 34-aastase sakslanna Tatjana Mariaga (WTA 103.). Maailma teises sajas paiknev mängija jõudis samuti esmakordselt slämmiturniiril poolfinaali. Selleks tuli tal alistada Anett Kontaveiti konkurentsist lülitanud  Jule Niemeieri. Kaasmaalanna võitis Maria tulemusega 4:6, 6:2, 7:5.

Poolfinaalis kohtub Jabeur 34-aastase sakslanna Tatjana Mariaga (WTA 103.), kes pääses samuti suurel slämmil esmakordsellt poolfinaali. Maria alistas Jule Niemeieri (WTA 97.) 4:6, 6:2, 7:5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles