Väljakul veepudelit loopinud Läti esireket sai Wimbledonis korraliku rahatrahvi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Ostapenko.
Jelena Ostapenko. Foto: SEBASTIEN BOZON/Scanpix

Läti tennisist Jelena Ostapenko peab Wimbledonist lahkudes korraliku rahatrahvi tasuma. Nimelt esitati ebasportlikult käitunud lätlannale 9750-eurone rahatrahv.

Naiste üksikmängus 12. asetuse teeninud Ostapenko alistus neljandas ringis Saksmaa tennisistile Tatjana Mariale. Avaseti 7:5 tulemusega võitnud lätlanna kaotas kaks järgmist setti täpselt vastupidise skooriga.

Pärast kaotust oli Ostapenko selgelt ärritunud ning ta viskas veepudeliga tooli pikali. Pärast seda lahkus ta väljakult, ent Wimbledonis on sellised ebasportlikud käitumised rangelt karistatavad.

Nõnda trahviski korraldaja Läti esireketit 9750 euroga. Täpselt sama suure trahvi on sel turniiril pidanud maksma ka Austraalia tennisist Nick Kyrgios ja kreeklane Stefanos Tsitsipas.

Liiga suur hoop see lätlanna rahakotile siiski pole, kuna Wimbledonist lahkub ta päris kopsaka auhinnarahaga. Kokku on lätlanna Wimbledonist teeninud enam kui 240 000 eurot, ent ta püsib endiselt konkurentsis naiste paarismängus. Koos ukrainlanna Ljudmõla Kitšenokiga ollakse jõudnud poolfinaali ning teenitud on vähemalt 158 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles