Vipsi vallandanud Red Bulli tiimiboss: talentidest meil puudust pole

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Christian Horner.
Christian Horner. Foto: Peter Cziborra/REUTERS/Scanpix

Red Bulli vormel 1 tiimi pealik Christian Horner andis mõista, et Jüri Vipsi vallandamine nende tagalat oluliselt ei nõrgenda.

21-aastane eestlane sai sule sappa pärast seda, kui kasutas videomängu otseülekandes rassistliku kõnepruuki. 2018. aastast Red Bulli süsteemi kuulunud Vips löödi lõplikult tiimist minema 28. juunil.

Nädalavahetusel peetud Suurbritannia GP-l uuriti Hornerilt, millise jälje ühest andekast sõitjast loobumine võistkonnale jätab. «Muidugi on meil palju noori sõitjad, kellest mitmel on kõvasti potentsiaali,» vastas 48-aastane inglane. 

«Loomulikult on meil Liam Lawson. Meil on Dennis Hauger, kes sõidab samuti vormel 2s, nagu ka Jehan Daruvala. Ayumu Iwasa on samuti näidanud tugevat võimekust. Ja see on vaid F2 nimistu,» jätkas Horner.

«Vormel 3s on tore tagasi rajal näha raskest haigusest paranenud Johnny Edgarit. Isack Hadjar teeb samuti supertööd. Seega pole meil talentidest puudust, alustades kardist, lõpetades vormelitega. Red Bulli poliitika on alati ette näinud noortele võimaluse andmist.»

Kokku on punaste pullide juunior-tiimis 11 sõitjat. Sealsest akadeemiast on üles kasvanud näiteks Max Verstappen, Daniel Ricciardo ja Sebastian Vettel.

Vaatamata Red Bullist kinga saamisele jätkab Vips vähemalt hooaja lõpuni Hitechi tiimis F2-sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles