Mägi võimalus MM-medaliks? Warholmi osalemise kohal hõljuvad tumedad pilved

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Karsten Warholm sai viimase 400 meetri tõkkejooksu kirja eelmise aasta 12. septembril.
Karsten Warholm sai viimase 400 meetri tõkkejooksu kirja eelmise aasta 12. septembril. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Mullu suvel pöörase maailmarekordi, 45,94 sekundiga 400 meetri tõkkejooksu olümpiakulla võitnud Karsten Warholm võib tänavuselt MMilt sootuks kõrvale jääda.

26-aastane norralane oli 5. juunil Marokos tegemas hooaja avastarti. Paraku jõudis Warholm ületada vaid ühe tõkke, kui ta parema jala reie tagakülge vigastas. Oregonis peetava MMi 400 meetri tõkkejooksu eelringideni jääb tänasega täpselt kümme päeva.

Kergejõustiku praeguse aja üks suuremaid staare asus täna USA poole teele, teadmata, kas ta saab üldse starti tulla. Warholmi vigastuse tõsiduse kohta pole liikunud eriti infot, tema enda väljaütlemised pole samuti eriti lootustandvad.

«Alguses tundus olukord päris sünge. Aga viimasel ajal on asjad läinud paremuse poole,» ütles Warholm enne äralendu Norra TV2-le. «Tunnen, et jalg pole veel täielikult valmis ja võistluskõlbulik. Samas on tore vähemalt teele asuda.»

400 meetri tõkkejooksu eelringidega alustatakse kohaliku aja järgi 16. juulil. Poolfinaalid peetakse päev hiljem, finaal 19. juulil. Warholm tunnistas, et langetab otsuse suhteliselt viimasel hetkel.

«Enam pole eriti aega jäänud. Proovime järjest jooksukiirust tõsta. Jääb üle loota vaid parimat. Tõde selgub maksimaalselt mõni päev enne starti,» rääkis Warholm, kes avaldas siiski lootust, et kui reielihas vastu peab, on ta võimeline võitma.

Jaanipäeva järel Eesti meistrivõistlustel siledas 400 meetris Eesti rekordi (45,35) jooksnud Rasmus Mägi jaoks oli konkurendi seis tol hetkel samuti üsna salapärane.

Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

«Ega nad ülemäära paikapidavaid vastuseid ei anna. Nägin vigastust poole silmaga, peale jooksu natuke rääkisime. Kui tema on optimistlik, olen ka mina,» ütles Mägi poolteist nädalat tagasi.

«Aga olen ise midagi sarnast enne Londoni MMi läbi teinud. Isegi, kui saada ennast enam-vähem liikuma, siis arvan, et tipp-tipp-vormile Karsten Warholmi mõttes jätab see kindlasti jälje. Arvan, et see saab talle päris suur väljakutse olema. Aga kui keegi sellega hakkama saab, siis Warholm.»

Ühe õnnetus võib olla aga teise õnn. 14. juunil Eesti 400 meetri tõkkejooksu rekordi 47,82 peale viinud Mägi hoiab selle ajaga maailma hooaja edetabelis viiendat kohta. Nii mõnegi eksperdi arvates võib eestlane MMil sekkuda medaliheitlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles