Raskustes Hyundai rallitiim teavitas väga olulise tulevikku puudutava uudise (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Hyundai ralliautod ei tohiks lähiajal MM-sarjast kuhugi kaduda.
Hyundai ralliautod ei tohiks lähiajal MM-sarjast kuhugi kaduda. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Hyundai Motorsport teatas värskest lepingust, mis kindlustab nende tulevikku WRC-sarjas mitmeks hooajaks.

Kui vahepeal hakkasid ringlema jutud, et ehk kaob Ott Tänaku tööandja sootuks MM-sarja pildilt, siis tänane uudis hajutab murepilvi oluliselt. Hyundai sõlmis nimisponsori Shelliga uue, kolme aasta pikkuse kontrahti. 

Koostöö ulatub juba aastasse 2014., mil Lõuna-Korea autotootja WRCga liitus. «Viimastel aastatel oleme läbi elanud kaks suurt regulatsioonimuudatust. Esimese 2017. aastal, teise tänavu. Shell on meiega olnud igal sammul. Neil oli võtmeroll meie kahes võistkondlikus MM-tiitlis,» sõnas Hyundai Motorsporti president Sean Kim pressiteates.

«Tore, et nad jätkavad meiega ka hübriidajastul. See on midagi palju enamat kui Hyundai Shell Mobis World Rally Team'i toetamine. See on tõeline tehniline koostöö.»

Lisaks rallitiimi sponsoreerimisele jätkab ülemaailmne õli- ja kütusefirma Shell igapäevast koostööd Alzenau baasis asuva tehnilise meeskonnaga. 

Hyundai WRC-tiimi tänavune hooaeg on läinud üle kivide ja kändude. Hübriidauto arendusega jäädi mullu teistest maha. Vaatamata tagasilöökidele näitab värske koostööleping Shelliga, et mutrivõtmeid nurka ei visata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles