Eesti korvpallikoondis võõrustab augustis kõrgetasemelist turniiri

Postimees Sport
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Madis Veltman

12.–14. augustil jooksevad Tartu Ülikooli spordihoones väljakule Eesti, Belgia ning Bosnia ja Hertsegoviina meeste rahvuskoondised, kui Ilmar Kullami 100. sünnipäeva auks toimub Tartus kolme meeskonna vaheline turniir.

Eesti meeste korvpallikoondis võõrustab augusti keskpaigas Tartu Ülikooli spordihoones FIBA Euroopa edetabelis 19. positsioonil asuvat Belgiat ning 24. kohal paiknevat Bosnia ja Hertsegoviinat. Tegemist on kõigi kolme meeskonna jaoks kontrollturniiriga enne septembris algavat EM-finaalturniiri, seisab pressiteates.

Belgia rahvuskoondisest

Hiljuti kindlustati 2023. aasta MM-valiksarjas edasipääs teise ringi (4 võitu, 2 kaotust). Ühte alagruppi kuuluti Läti, Serbia ja Slovakkiaga. Sealhulgas alistati kahel korral Serbia.

Belgia koondise liider MM-valikmängudes oli 28-aastane mängujuht Retin Obasohan (Hapoel Jerusalem). Kuues mängus viskas ta keskmiselt 15 punkti ning jagas 3,2 resultatiivset söötu. Suure panuse andsid edasipääsuks ka Ismael Bako (Manresa) ning Sam Van Rossom (Valencia), kes aga teatas hiljuti koondisekarjääri lõppemisest.

EM-finaalturniiril kuulub Belgia ühte alagruppi Montenegro, Gruusia, Hispaania, Bulgaaria ja Türgiga.

Bosnia ja Hertsegoviina rahvuskoondisest

Sarnaselt Eesti ja Belgiaga kindlustas Bosnia koha MM-valiksarja teises ringis (3 võitu, 3 kaotust). Ühte alagruppi kuuluti Leedu, Tšehhi ja Bulgaariaga.

Bosnia ja Hertsegoviina liidriteks MM-valikmängudeks olid 30-aastane, Prantsusmaal Nanterre'i meeskonnas klubikorvpalli mängiv suur äär Miralem Halilovic ning Real Madridi huviorbiidis olev 23-aastane Džanan Musa. Neist teise viimase sekundi viskega Bulgaaria vastu kindlustati koht teises ringis. Lisaks kuulub koondise nimekirja möödunud hooajal NBAs keskmiselt 15 punkti visanud ning 11,1 lauapalli võtnud Jusuf Nurkic.

EM-finaalturniiril kuulub Bosnia rahvuskoondis ühte alagruppi Saksamaa, Ungari, Sloveenia, Leedu ja Prantsusmaaga.

Piletid Ilmar Kullam 100 turniirile on võimalik soetada Piletitaskust!

Turniiri ajakava:

Reede, 12. august

Eesti – Belgia | 19.00

Laupäev, 13. august

Belgia – Bosnia & Hertsegoviina | 18.00

Pühapäev, 14. august

Bosnia & Hertsegoviina – Eesti | 17.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles