Tallinna WTA-turniirile Venemaa ja Valgevene sportlasi ei oodata (3)

Christopher Krutto
Copy
Allar Hint.
Allar Hint. Foto: Konstantin Sednev

Tallinnas peetakse 24. septembrist 2. oktoobrini esimest korda ajaloos WTA 250 turniir. Eesti tennise liidu peasekretär Allar Hint kinnitas, et Venemaa ja Valgevene sportlased seal oodatud ei ole.

Kuigi paljud spordialaliidud ei luba Venemaa ja Valgevene sportlastel pärast esimese sissetungi Ukrainasse rahvusvahelistel spordivõistlustel osaleda, siis tennises võivad nad neutraalsete sportlastena võistlustulle astuda. Eesti WTA-turniirile neid siiski ei oodata.

«Soovin välja öelda seisukoha, et Venemaa ja Valgevene sportlased pole turniirile oodatud. Sissesõidukeelu jaoks vajame valitsuse otsust. Saatsime palved välis- ja kultuuriministeeriumile ning ootame analoogset otsust nagu Rally Estonia kohta,» sõnas Hint, vihjates Venemaa rallipaarile Nikolai Grjazin – Konstatin Aleksandrov, kellele määrati Rally Estonia ajaks Eesti riigi sissesõidukeeld.

Sarnase otsuse tegi ka hooaja kolmas suure slämmi turniir Wimbledon, mille järel saadi WTA-lt pea miljon eurot trahvi. Eesti puhul seda ohtu Hindi sõnul ei ole, sest tenniseorganisatsioon aksepteerib riigi määratud sissesõidukeelde.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles