Olümpiamängudel särama löönud 18-aastane talent tegi spordiajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Juraj Slafkovsky (vasakul).
Juraj Slafkovsky (vasakul). Foto: Eric Bolte/Scanpix

Läinud öösel toimus jäähokiliigas NHL järjekordne noormängijate värbamine. Esimesena sai õiguse valida Montreal Canadiens, kes otsustas Slovakkia talendi Juraj Slafkovsky kasuks.

NHLi ajaloo edukaim klubi, kes võitnud kokku 24 Stanley karikat, sai kuuendat korda õiguse teha drafti esimene valik. Viimati juhtus see 1980. aastal. Huvitava asjaoluna võib märkida, et alati oli Montreal valinud esimese valikuna Kanadas sündinud mängumehe, ent mitte seekord.

Canadiens otsustas enda meeskonda tuua Slovakkia talendi Slafkovsky. 18-aastase slovaki aktsiad hakkasid väga suurel kiirusel tõusma läinud talvel, kui mees esindas kahel suurturniiril enda kodumaa meeste koondist.

Slafkovsky tõusis vastu kõiki ootusi Pekingi olümpiaturniiri suurimaks skooritegijaks. Seitsme kohtumisega õnnestus tal visata seitse väravat ning tänu tema tabamustele võitis Slovakkia olümpiamängudelt pronksmedali. Toona 17-aastane noormees valiti ka turniiri parimaks mängumeheks. Soomes toimunud MMil õnnestus noormehel kaheksa kohtumisega tuua üheksa resultatiivsuspunkti (kolm väravat ja kuus väravasöötu).

Nõnda sai Slafkovskyst esimene Slovakkia hokimees, kes NHLi draftis esimesena valituks osutunud. Üldse on ta üheksas eurooplane, kes säärase au osaliseks saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles