Eesti võrkpallikoondislane siirdus tugevasse Itaalia liigasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valentin Kordas.
Valentin Kordas. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Valentin Kordas siirdus esmakordselt välismaale, kui sõlmis lepingu Itaalia esiliigasse kuuluva Pallavolo Motta meeskonnaga.

Viimasel hooajal Eestis Tartu Bigbanki meeskonda esindanud Kordas võitis kodumaal kõik karikad, mis võimalikud. Olles meeskonna üheks tugitalaks suutis ta tõestada end ka mitmele välisklubile. Nõnda saigi teoks Itaalia esiliigasse siirdumine.

Praegu Eesti võrkpallikoondise juures olev Kordas andis lühikese intervjuu ka enda koduklubile. Ta on enda sõnul valmis astuma Eestist sammu edasi.

«Olen Eestis mänginud juba mõned hooajad. Olen saanud piisavalt küpseks, et olla valmis väljakutseteks Itaalias. Soovin edasi areneda, käia teistes riikides ning saada uusi meeskonnakaaslasi,» lausus Kordas, kellel on enda sõnul väga vedanud, et ta saab võrkpalli enda elukutseks pidada.

Kordas peab Eesti ja Itaalia võrkpalli suurimaks erinevuseks just taseme vahet. Lisaks on tema sõnul Itaalias võrkpallis hoopis teised võimalused ning erinevatele tehnikatele pannakse hoopis suuremat rõhku.

Tänavusel hooajal on Kordasel kaks suuremat eesmärki. Ta soovib mängijana astuda järgmise sammu ning võita klubiga kõik karikad, mis neil võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles