Venemaal ilmselt vangi mõistetava USA olümpiavõitja lootuskiir on vangivahetus

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
USA naiskorvpallur Brittney Griner soovis Venemaalt lahkuda, kuid sattus hoopis vangikongi.
USA naiskorvpallur Brittney Griner soovis Venemaalt lahkuda, kuid sattus hoopis vangikongi. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma üheks aegade paremaks naiskorvpalluriks hinnatav ameeriklanna Brittney Griner tunnistas ennast Moskvas toimuval kohtuprotsessil süüdi narkootiliste ainete omamises. Mis saab sporditähest edasi on veel lahtine, kuid arvestades meie idanaabrite kohtusüsteemi ei ole naise väljavaated head, sest õigeksmõistev otsus Venemaal on sama tõenäoline kui e-kirja teel ühendust võttev tõeline Nigeeria prints.

Griner arreteeriti tänavu, täpselt nädal aega enne Venemaa kallaletungi Ukrainale, 17. veebruaril Moskvas Šeremetjevo lennujaama turvakontrollis, kui tema pagasist leiti e-sigareti jaoks mõeldud kanepiõli, mida ameeriklanna kasutas meditsiiniliseks otstarbeks.

Sellele järgnes kuu aega täielikku vaikust. USA välisministeerium andis teada, et on konsulaarabi osutamise sooviga üritanud mitmel korral korvpallitähega kohtuda, kuid neile seda ei võimaldatud. Samas väitis vangide heaolu jälgimise komisjoni liige Jelena Kalugina TASSile, et Vene pool on loonud konsuli visiidiks «kõik tingimused».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles