Ukraina ja ROKi presidentide kohtumisel arutati Ukraina võimalikku olümpiamängude korraldamist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach kohtus Kiievis Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõiga.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach kohtus Kiievis Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõiga. Foto: HANDOUT/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach kohtus möödunud nädalavahetusel Kiievis Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõiga.

Norra väljaande Dagbladeti teatel reisis ROKi president Kiievisse, et näidata enda toetust Ukrainale, mis on viimased kuud olnud sõjas Venemaa vastu. ROK avaldas, et toetab Ukrainat enam kui seitsme miljoni euroga. Selle rahaga peaks Ukraina suutma panna välja olümpiakoondised nii 2024. kui ka 2026. aasta olümpiamängudeks.

Lisaks arutasid Bach ja Zelenskõi võimalikku olümpiamängude korraldamist Ukrainas. See teema oli arutelus ka meeste viimasel kohtumisel septembris ning kõige varem võiks see juhtuda 2036. aastal.

Norra väljaande teatel oli möödunud nädalal toimunud kohtumine oluliselt teise õhkkonnaga võrreldes septembris toimunuga. Toona oli Bach heades suhetes Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, ent pärast sõja algust on olukord vastupidiseks muutunud. Oli ju ROK esimene, kes soovitas rahvusvahelistel spordiorganisatsioonidel Venemaa sporti sanktsioneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles