Henri Drell alustab jahti NBA-lepingule! Kellega ta mängib?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Henri Drell (palliga) MM-valikmängus Isaac Bonga vastu.
Henri Drell (palliga) MM-valikmängus Isaac Bonga vastu. Foto: Madis Veltman

Täna hilisõhtul jookseb Martin Müürsepa järel NBA suveliigas platsile teine Eesti korvpallur. 22-aastane Henri Drell tõmbab selga Chicago Bullsi dressi.

Ääremängija lendas Las Vegassesse 1. juulil, päev pärast Eesti koondise MM-valikmängu Saksamaaga. Esialgu tehti võistkonnaga mõned päevad trenni. Täna, Eesti aja järgi kell 23 peetakse esimene partii, vastaseks Dallas Mavericks.

«Kui päikesepaistet näed, tuleb ilmselt kohe tuld anda. Arvan, et seda ka teen. Aga rohkem ei oska midagi öelda. Niipalju tean, et treenerid on samad, kes G-Liigas [Windy Citys]. Võib loota, et saan palju peale. Treeneritega on head suhted,» ütles Drell kümme päeva tagasi Postimehele.

Tõsi, suveliigas on peatreenerina rakkes Bullsi põhitiimi üks abilistest, John Bryant. Drelli Windy Citys otseselt juhendanud Henry Domercant on n-ö teine number.

Meie mehe jaoks on mitmed tiimikaaslased tuttavad, koos mängiti G-liigas. Eesti korvpallipublikule kõlavad tuttavalt Maik-Kalev Kotsari kunagine ülikoolikaaslane (South Carolinast) Sindarius Thornwell ja mullu koos Kerr Kriisaga (Arizona) õppinud Dalen Terry. 

Bullsi suveliiga koosseis

Perrion Callandret – Windy City Bulls (NBA G-Liiga)

Henri Drell – Windy City Bulls (NBA G-Liiga)

Javon Freeman-Liberty – DePaul

Malcolm Hill – Chicago Bulls (kahesuunaline leping)

Carlik Jones – Texas Legends (NBA G-Liiga)

Akoldah Gak – Illawarra Hawks (Austraalia)

Justin Lewis – Marquette

Makur Maker – Howard

Marko Simonovic – Chicago Bulls [2020. aasta NBA drafti 44. valik]

Dalen Terry – Arizona [2022. aasta NBA drafti 18. valik]

Ethan Thompson – Windy City Bulls (NBA G-Liiga)

Sindarius Thornwell – Ulm (Saksamaa)

Justin Wright-Foreman – Birmingham Squadron (NBA G-Liiga)

Bulls peab suveliigas viis kohtumist, neli vastast on paigas, viimane selgub olenevalt tulemustest. Esimesena kohtutakse täna Mavericksiga, siis New York Knicksiga, Toronto Raptorsi ja Charlotte Hornetsiga. Turniir algas eile ning kestab 17. juulini. Keda tasuks Drelli vastastest välja tuua?

Mavericksi rivistuse huvitavamad tegijad mängisid möödunud hooajal Euroopas. Bonnis leiba teeninud Justin Gorham sai end mitmel korral proovile panna Maik-Kalev Kotsari vastu. Alessandro Pajola madistas Itaalia kõrgliigas Bologna Virtusega nii Siim-Sander Vene, Kaspar Treieri kui ka Mikk Jurkatamme koduklubidega.

Raptorsi eest teeb kaasa Kriisa mullune tiimikaaslane Christian Koloko. Lisaks näitab end juba NBAs üle 100 mängu kirja saanud, aga eelmisel hooajal Belgradi Partizanis mütanud lätlane Rodions Kurucs. 

Hornetsi kõlavaim nimi – vähemalt teatud mõttes – on kuulsa perekond Balli seni kõige säratum vend LiAngelo. Erinevalt Lonzost ja LaMelost pole tema veel NBAs mängu kirja saanud. Mullu tegi ta kaasa G-Liigas.

Suveliigas selgitatakse välja ka meister, kuid ürituse peamine eesmärk on individuaalselt mängijate jälgimine. Sarnaselt Drellile loodavad läbi suveliiga pääseda tõotatud maale väga paljud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles