Vips andis esimese kommentaari pärast suurt skandaali: tegin üüratu vea, aga tahan saada paremaks inimeseks (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastian Rozendaal/Dppi/Scanpix

Paar nädalat tagasi rassismiskandaali sattunud Jüri Vips jagas esimest korda juhtunu kohta omi mõtteid.

«Kuulge, ma tegin üüratu vea, solvasin paljusid inimesi. Neil oli igasugune õigus minu kohta neid asju öelda,» sõnas Vips portaalile Autosport. «Olen lihtsalt väga tänulik, et Hitech andis mulle [vormel 2s] teise võimaluse.»

Ta jätkas: «Nüüd on mu peamine eesmärk hooaega edukalt jätkata ja tuua tiimile häid tulemusi. Aga peamine on, et tahan saada paremaks inimeseks ja näidata kõigile, et õppisin juhtunust.»

Sündmused hakkasid hargnema 21. juunil, mil Vips kasutas arvutimängu otseülekandes rassistliku kõnepruuki. Tema tööandja, Red Bulli tiim võttis seejärel nädala mõtteaega. Otsus oli karm: eestlane kõrvaldati F1-võistkonna test- ja varusõitja kohalt.

Õnneks ei hüpanud vormel 2 sarjas Vipsile võimalust pakkuv Hitech alt ära. 21-aastane sõitja esines eelmisel nädalavahetusel Silverstone'is üsna tagasihoidlikult (sprindi 12. ja põhisõidu 6. koht), ent tõestas täna, et on jätkuvalt kiire. Meie mees näitas Austria GP kvalifikatsiooni teist aega. 

Muide, huvitav on tõik, et F2-sari mõistis Hitechi otsuse esialgu avalikult hukka. Sellele vaatamata sai Vips võistlemist jätkata. 

«Ma saan nende seisukohast täielikult aru,» märkis Vips.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles