Venelaste inforünnak poolaka suunas kukkus haledalt läbi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Grzegorz Krychowiak.
Grzegorz Krychowiak. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Scanpix

Poola ühe parema jalgpalluri Grzegorz Krychowiaki karjäär ei jätku Venemaal, vaid Saudi Araabias.

91 korda Poolat esindanud kaitsev poolkaitsja on alates 2018. aastast mänginud Venemaal: esmalt Moskva Lokomotiivi, seejärel Krasnodari ridades.

Venemaa alustatud sõda Ukraina vastu polnud Krychowiakile mõistagi meeltmööda ning ta hakkas kohe otsima võimalusi Krasnodarist lahkuda. Kõik Venemaal leiba teeninud Poola jalgpallurid nõnda ei käitunud, sest näiteks Maciej Rybus jäi agressorriiki edasi ning vahetas seal sel suvel klubi, siirdudes Lokomotiivist Moskva Spartakisse.

Krychowiak pääses pärast sõja puhkemist laenulepingu alusel Ateena AEKsse, kuid hooaja lõppedes pidi ta Krasnodari naasma. Nüüd aga teatati, et 32-aastane pallur läheb uuesti laenule: Saudi Araabiasse Al-Shababi, mille peatreeneriks on endine Barcelona juhendaja Quique Setién.

Venelastele tuleb see ilmselt üllatusena, sest paar päeva tagasi ütles jalgpalliagent Timur Gurtskaja Sport-Expressile, et Krychowiak jääb Krasnodari ja kaotab seetõttu koha tänavu sügisel Kataris toimuva MMi koondises.

«Nagu näha, pani Krychowiak MMile kuue miljoni euro suuruse hinnalipiku. Ta ei teeni kuskil kahe aastaga nii palju raha,» viitas Gurtskaja, et poolaka leping Krasnodariga kehtib 2024. aasta juunini.

Agendi sõnavõtt algatas Poolas arutelu, kas Venemaal mängivad jalgpallurid võiksid MMi koondisse kuuluda. Kõlas palju arvamusi, et koondise peatreener Czesław Michniewicz ei tohi neid eetilistel kaalutlustel Katari võtta.

Ent oli ka neid, kes nägid Gurtskaja sõnavõttu läbi. «Ma ei tea tegelikult, kas Krychowiak valis tõesti raha, sest ta pole neid sõnu öelnud,» lausus endine Poola koondislane Jacek Ziober. «Venelased oskavad väga hästi tekitada segadust ja külvata kahtlust.»

Muide, hooaja eest Saudi Araabias pistab Krychowiak taskusse 3,5 miljonit eurot ehk aastateenistus on parem kui Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles