F1-sarja võimaliku uue tiimi kodaratesse visati 200 miljoni dollari suurune kaigas

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Michael Andretti tahab, et ka tema võistkonna vormelid oleksid F1-sarjas.
Michael Andretti tahab, et ka tema võistkonna vormelid oleksid F1-sarjas. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Michael Andretti juhitud tiim Andretti Autosport tahab saada järgmiseks F1-sarja võistkonnaks. Paistab, et praegused tiimid ei taha aga ameeriklasi eriti punti võtta.

Reeglite kohaselt võib võidusõidumaailma kuninglikus sarjas korraga rajal olla kuni 24 sõitjat või 12 võistkonda. Minimaalselt peab stardirivis olema 16 vormelit. Praegu on sarjas kümme tiimi ehk 20 sõitjat.

Kui keegi tahab sarja lisanduda, on vaja täita mitu nõuet. Üks neist on 200 miljoni USA dollari suurune sissemakse, mille jagaksid omavahel kõik senised tiimid. Andretti on alati öelnud, et see summa pole probleem ja ta on nõus raha välja käima. 

Šveitsi väljaande Blicki vormeliajakirjanik Roger Benoit, kes käib F1 karusselliga mööda maailma ringi, raporteerib aga oma vestlustele tuginedes, et nüüd nõutakse Andrettilt poole suuremat summat: 400 miljonit dollarit.

Põhjus on lihtne: F1-sari naudib suurt edu ja lisasuud rahapiruka juurde suurt ei taheta.

Andretti, kes kihutas 1993. aasta F1-hooajal McLareniga ja kelle ise Mario on 1978. aasta vormel 1 tšempion, ütles Blickile, et hoolimata negatiivsetest teadetest ei anna nemad oma F1 unistusele alla. «Jätkame tehases tööd nii nagu oleksime juba saanud nõusoleku liitumiseks. Isegi, kui pääseme starti aastal 2024,» sõnas ta.

Muide, möödunud sügisel tahtis Andretti Autosport osta 80 protsendi suurust osalust Sauberi vormelitiimis, mis sõidab praegu Alfa Romeo nime all. Pärast pakkumise tagasilükkamist on Andretti keskendunud oma tiimiga liitumisele ning sõlminud eellepingu Renault'ga, kes tarniks neile mootorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles