Mantrat eirava staari tööandja ei hakka parandama midagi, mis töötab

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Primož Roglič tänavusel Tour de France'il.
Primož Roglič tänavusel Tour de France'il. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Rattastaar Primož Roglič käib isegi ränkraske Tour de France'i ajal hommikuti jooksmas. Seega ei järgi sloveen ratturite mantrat: «Ära iial seisa, kui saad istuda. Ära iial istu, kui saad pikutada.»

Rogliči tööandja, Jumbo-Visma analüütikaosakonna pealik Mathieu Heijboer sõnas, et jooksmine on sportlase jaoks muutunud harjumuseks, kuid ta ei jookse vormi hoidmiseks ega parandamiseks, vaid see on ratturi viis oma keha hommikul eelseisvaks päevaks nii füüsiliselt kui ka vaimselt üles äratada.

Heijboer lisas Cyclingtipsiga vesteldes, et Roglič jookseb Touri ajal hommikuti vähem ja aeglasemalt kui muidu. Lisaks, päris iga hommik sloveen ei jookse, vaid mõnikord väntab paarkümmend minutit trenažööril.

Analüütiku sõnul pole ühtegi tõendit, et Rogliči tulemused rattasadulas on hommikutrenni tõttu kehvemad, ehkki ta ei soovita Touri ajal jooksmist nendele sportlastele, kes võistlusväliselt ei jookse.

Kuigi rattamaailmas on jõu säästmine väga oluline, ei sekku Jumbo-Visma Rogliči harjumusse, sest milleks muuta midagi, mis töötab. On ju 32-aastane endine suusahüppaja kolmekordne valitsev Hispaania velotuuri ehk Vuelta a España tšempion.

Tänavusel Touril hoiab Roglič pärast kaheksandat etappi 13. kohta, kaotades üldliidrile, teisele sloveenile Tadej Pogačarile 2.49. Muide, Pogačar jahib tänavu Touril kübaratrikki, olles rattamaailma mainekaima velotuuri võitnud nii 2020. kui ka 2021. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles