F1-tiim rikkus taktikaliselt reegleid

Postimees Sport
Copy
Valtteri Bottase vormel Austria GP-l.
Valtteri Bottase vormel Austria GP-l. Foto: Alessio De Marco/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vormelisõitja Valtteri Bottas pidi tänast F1-sarja võidusõitu Austrias alustama mootoridetailide vahetuse tõttu viimaselt stardikohalt. Et tiim rikkus aga reegleid, saab soomlane lähte boksiteelt.

Nagu tehnikaspordis ikka, viiakse masinad kindlal ajal parc fermé'sse, kus ei tohi keegi autode kallal nokitseda. Bottase leivaisa Alfa Romeo aga eiras reeglit. Nad töötasid 32-aastase meie põhjanaabri auto tagatiiva ja vedrustuse kallal.

Seega tegi tiim Bottase punktilootustele karuteene, kuigi ilmselgelt on tegemist taktikalise lükkega, et soomlase seadistust parandada või tulevikuks katsetada: võistkonnal ega Bottasel pole ju Austrias midagi kaotada.

Nüüd alustab Bottase asemel viimaselt kohalt kahekordne maailmameister Fernando Alonso. Hispaanlane, kes ei osalenud eilses sprindis elektroonikaprobleemi tõttu, sai samuti uued mootoridetailid.

Tänavuseks Mercedesest Alfa Romeosse kolinud Bottas on olnud selle vormelihooaja üks meeldivamaid üllatajaid. Ta on punktitabelis 46 silmaga kaheksas, jäädes maha vaid Ferrari, Red Bulli ja Mercedese sõitjatest ning McLareni A ja O-st Lando Norrisest. Kui vahe teistega on suur, siis Norrisega 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles