Venemaa tenniseföderatsiooni president: me võitsime Wimbledoni (2)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Jelena Rõbakina.
Jelena Rõbakina. Foto: imago/Hasenkopf/Scanpix

Venemaa tenniseföderatsiooni (RTF) president Šamil Tarpištševi sõnul oli Jelena Rõbakina (WTA 23.) võit Wimbledonis suur triumf kogu Vene riigile.

Vene päritolu, kuid Kasahstani lipu all võistelnud Jelena Rõbakina alistas Wimbledoni naiste üksikmängu finaalis 3:6, 6:2, 6:2 maailma teise reketi Ons Jabeuri.

«See on väga hea, et me Wimbledoni võitsime,» ütles Tarpištšev RIA Novostile.

Venemaa tenniseboss kiitis maikuus heaks ka ATP ja WTA otsuse Wimbledonis mitte punkte jagada.

«Mul on väga hea meel, et (ATP ja WTA) on teinud otsuse, mis kaitseb sportlasi. Minu arvates on ATP sõlminud lepingu, et sportlased tohivad võistelda puhtalt reitingu järgi, rahvusest olenemata. Nad hääletasid ja otsustasid, et keegi sportlastest ei peaks kannatama. Oleme selle otsusega rahul, sest nii ei kaota meie poisid punkte. Punkte kaotada tähendab edetabelis allapoole kukkumist. Ja nii on punktid kaitstud ehk probleeme pole. See on täiesti normaalne ja tsiviliseeritud otsus,» ütles Tarpištšev.

Wimbledonis triumfeerinud Rõbakina nime taga lehvib küll Kasahstani lipp, kuid ta on läbi ja lõhki venelanna. Tennisist on sündinud Moskvas, kus ta ka praegu elab. Kasahstani esindab ta, sest riik aitas tema karjääri rahaliselt. Seega on Rõbakina triumf Wimbledonis iroonia ninanips, sest inglased ei lubanud ju sõja tõttu enda turniirile Venemaa ega Valgevene tennisiste.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles