Vipsi konkurendid jäid poodiumikohtadest erinevate rikkumiste tõttu ilma

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Richard Verschoor.
Richard Verschoor. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

F2-sarja Austria GP põhisõidu võitnud Richard Verschoor ja poodiumi teisele astmele tõusnud Jehan Daruvala jäid rikkumiste tõttu oma kohtadest ilma.

Verschoor diskvalifitseeriti, sest tema autos polnud pärast sõitu piisavalt kütust. Miinimumpiiriks on 0,8 kilogrammi, kuid Verchoori autos oli kütust vaid 31,3 grammi.

Teise koha teeninud Jehan Daruvala sai 20-sekundilise ajakaristuse selle eest, et tema tiim üritas enne sõitu kuivatada oma piloodi stardikohta. Karistuse tulemusena langes Daruvala 12. kohale.

Etapivõidu sai seega kolmandana lõpetanud Logan Sargeant.

Jüri Vipsi jaoks algas sõit imeliselt: teiselt kohalt startinud eestlane tõusis kohe esimeseks, sest kvalifikatsiooni võitnud Frederik Vesti sai liikuma nagu veoauto.

Vips, nagu paljud teised sõitjad, alustas vihmarehvidega, sest rada oli niiske, aga kuivas väga jõudsalt. Kuuendaks ringiks oli aga selge, et superpehmete rehvidega alustanud sõitjad tegid õige valiku, sest kaheksandana alustanud Richard Verschoor haukas ühe konkurendi teise järel. Seitsmendal ringil võttis ta Vipsilt liidrikoha.

Selle sama ringi lõpus tuli Vips boksi, kuid vasaku esiratta vahetamine läks nässu, mistõttu kaotas eestlane palju aega. Rajale naastes oli ta langenud alles 16. kohale, kuid konkurentide boksipeatused ja ajatrahvid tõstsid Vipsi ruudulise lipu langedes kümnendaks. Pärast Verschoori ja Daruvala karistusi tõusis ta kaheksandaks.

Vips on kuus etappi enne hooaja lõppu F2-sarja üldarvestuses 64 punktiga kaheksas. Punktitabelit juhib Felipe Drugovich, kellel on koos 154 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles