Djokovic võitis neljanda järjestikuse Wimbledoni tiitli (1)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma kolmas reket Novak Djokovic alistas Wimbledoni tenniseturniiri finaalis Nick Kyrgiose (ATP 40.) 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Minut üle kolme tunni kestnud finaali alustas paremini austraalane. Eriti hästi töötas tema serv. Maailma üheks parimaks servi tõrjujaks peetaval Djokovicil oli tõsiseid probleeme Kyrgiose servi suuna ära arvamisega ja oma esimeses suure slämmi finaalis mänginud tennise paha poiss võitis esimese seti 6:4. Kyrgios loovutas esimeses setis oma servil Djokovicile ainult viis punkti.

Järgmised kaks setti kulgesid juba serblase taktikepi järgi. Djokovicil õnnestus mõlemas setis ühe korra Kyrgiose serv murda ja austraalane ei suutnud kahel juhul ära kasutada 40:0 edu serblase servigeimides. Neljas sett läks kiiresse lõppmängu, kus oli kindlam oma 21. suure slämmi võitnud Djokovic.

Kyrgios lõi mängus 30 serviässa, Djokovic 15. Serblane tegi finaalis 46 äralööki ja 17 lihtviga. Austraalase vastavad numbrid olid 62 ja 33.

Serblase jaoks oli see juba seitsmes Wimbledoni tiitel. Ainus mees, kes on rohkem Londonis triumfeerinud on Roger Federer, kellel on kodus kaheksa Wimbledoni karikat.

Kokku on serblasel nüüd 21 suure slämmi tiitlit. Tänase triumfiga tõusis ta mööda Roger Federerist. Ainus, kes teda selles arvestuses edestab on Rafael Nadal, kes on karjääri jooksul võitnud 22 slämmiturniiri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles