Djokovic astus sammu lähemale murukuninga tiitlile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic tõstis seitsmendat korda pea kohale maailma ihaldatuima tennise võidutrofee.
Novak Djokovic tõstis seitsmendat korda pea kohale maailma ihaldatuima tennise võidutrofee. Foto: Daniel Leal/AFP/Scanpix

Wimbledonis selgitati lõppenud nädalavahetusel välja 135. meeste üksikmängu tšempion. Võidutrofee tõstis neljandat korda järjest ja kokku seitsmendat korda pea kohale Novak Djokovic (ATP 3.). Serblasest on enam suutnud ainult muruväljakute kuningas Roger Federer, kes võitnud maailma legendaarseima tenniseturniiri kaheksal korral. Kokku on Djokovic nüüd võitnud 21 slämmiturniiri, millest on ühe enam suutnud ainult Rafael Nadal (ATP 4.)

Finaalile läks oodatult favoriidina vastu Novak Djokovic, kes oli juba enne turniiri suurim üldvõidu soosik. Eksperdid siiski uskusid ka Nick Kyrgiose (ATP 40., pildil) võimalustesse ning esimest korda suure slämmi turniiril esikohamatšini jõudnud, tõestas Austraalia tennisist kohe, tal oli Djokovici vastu tõsi taga.

Ülivõimsate servide ja hea emotsiooni toel võitis Kyrgios avaseti 6:4. Seejuures loovutas austraallane oma pallingult endisele maailma esinumbrile ainult viis punkti. Kõik algas finaali debütandi jaoks ideaalselt, ent Djokovici kogemustepagas on nõnda võimas, et sellised ebaõnnestumised teda rütmist välja ei vii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles