Kuldade kübaratriki teinud Jefimova jaoks oli selline edu kerge üllatus

Christopher Krutto
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter

Täna lõppesid Rumeenias Bukarestis juunioride Euroopa meistrivõistlused, kust 15-aastane Eneli Jefimova noppis kolmelt alalt kolm kulda. Selline edu oli talle endalegi kergeks üllatuseks.

Jefimova osales individuaaldistantsidel 50, 100 ja 200 m rinnuliujumises ning mitte üheski ei pidanud ta tunnistama konkurentide paremust. Eriti kindel oli edu 50 ja 100 meetris, kus konkurendid jäid vastavalt 0,87 ja 2,3 sekundi kaugusele. 200 meetris jäi prantslanna Justine Delmas talle alla vaid 0,1 sekundiga. Kusjuures seal ujus Jefimova uueks Eesti rekordiks 2.26,85.

Jefimova tunnistas võistluse järel Postimehele antud intervjuus, et jäi tulemustega rahule. «Olen õnnelik, et kõik kullad kätte sain,» sõnas ta.

15-aastane ujuja rääkis, et päris sellist edu ta ei oodanud, kuid 100 m ja 50 m kuldasid aimas ta ette. Ainsana oli väikeseks üllatuseks 200 m triumf, mis ka kõige raskemalt tuli. Sellega jäi ta kõige rohkem rahule.

«Seal oli mu isiklik rekord üle pooleteise aasta vana ja ma ei uskunud, et selle siin ületan, sest MMil see ei tulnud väga hästi,» seletas ta. Oma osa isikliku rekordi uuendamises mängis tasavägine konkurents.

«Ma teiseks jäänud tüdrukut ei näinundki. Nägin teist tüdrukut, kes jäi viiendaks. Olen õnnelik, et seal sai pingutada,» sõnas Jefimova.

Kuigi 50 m ja 100 m võidud tulid tunduvalt lihtsamalt, siis päris ilma närvita ta ikkagi EMil starti ei tulnud. «100 meetris tahtsin MMil isikliku rekordi ujuda ja see jäi tegemata. Seekord jäi ka 0,03 sekundit puudu. Aga olen õnnelik, et kuld ära tuli. Siin oli kohtade peale minek,» ütles noor ujuja.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles