Eriti turvaline: Rally Estonial peab korda rekordarv rajajulgestajaid

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia 2021 SS14.
Rally Estonia 2021 SS14. Foto: Postimees Grupp/Scanpix

Juba sel neljapäeval algab FIA WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia, mis sõidetakse 14.–17. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee valla teedel.

Tegemist on MMi hooaja seitsmenda etapiga. Rally Estonia traditsiooniks on olnud, et võistlus toimub juulis ja see tähendab, et rallifännid nii Eestist kui ka mujalt saavad taas nautida suurepärast suve ja loodust ning loomulikult rallit.

Kui eelmine aasta pidid korraldajad arvestama karmide koroonapiirangutega, siis seekord töötab Rally Estonia meeskond usus ja lootuses, et 2022. aasta võistlus saaks taas toimuda normaalsetes tingimustes ja suurepärast võistluselamust pakkudes.

Korraldajad on pealtvaatajatele loonud üle 70 erineva vaatamisala, mis on jagatud kolme erinevasse kategooriasse – Arena, Area ja Spot.

«Kuna rahvast on tulemas väga palju ning erinevatel kiiruskatsetel on mitu võistluse jälgimise ala, siis on G4S komplekteerinud enam kui 400-liikmelise meeskonna. Meie ülesandeks on rallisõitjate ja tuhandete pealtvaatajate ohutuse tagamine,» ütles Rally Estonia suurima turvapartneri G4S turvajuht Kristjan Saarik.

Kiiruskatsete turvanõuded:

· Rallit saab jälgida korraldaja ette nähtud ja märgistatud ametlikes vaatamisalades, mis on välja toodud kiiruskatsete kaartidel, www.rallyestonia.ee kodulehel ja ametlikus ralliajakirjas.

· Katse lõppemisel avab raja rohelise vilkuriga lõpuauto. Juhime tähelepanu, et kahe läbimise vahel kiiruskatset liiklemiseks ei avata.

· Rangelt on keelatud viibida sildiga «KEELUALA» märgitud tsoonides. Rallit on lubatud jälgida ainult selleks ettenähtud vaatamisalades.

· Erilise tähelepanuga hoolitse laste ja kaasavõetud koduloomade eest.

· Võistlusauto möödudes seisa püsti ning vaata auto poole, et võimaliku ohu korral saaksid kiiresti reageerida.

· Kõigi turvatöötajate/rajajulgestajate korraldusi tuleb täita tingimusteta. Kui nendelt või nullautodelt laekub korraldajatele info, et kiiruskatset ei saa ohutult läbi viia, jäetakse see kiiruskatse lihtsalt ära. Kui te näete ohtlikult käituvaid pealtvaatajaid, siis aidake neid korrale kutsuda ja teavitage sellistest isikutest turvatöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles