Putinile kaitsekõne pidanud endine vormeliboss astub kohtu ette (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: © Maxim Shemetov / Reuters / REUTERS

Endine F1 pealik Bernie Ecclestone on viimasel ajal mitmel korral skandaalide tõttu meedia tähelepanu pälvinud. Sedapuhku on 91-aastane ärimees sunnitud kohtu ette astuma.

Ecclestone'ile on esitatud süüdistus välismaal paiknevate varade mitte deklareerimises. Seejuures ulatuvad kõikide varade väärtused kokku enam kui 470 miljoni euroni. Pettus tuli üldse lagedale, kui endise F1 pealiku andmeid hakkas uurima Suurbritannia maksu- ja tolliamet (HMCR).

HMCRi juhtivtöötaja Simon York teatas intervjuus, et Ecclestone'i pettuse paljastamiseks tehti palju tööd. Sellega näidatakse, et ükski pettur ei suuda enda tegevust lõpuni varjata. «See juhtum oli väga keeruline. Me võitleme ausate maksumaksjate eest ja pettureid ootab karm karistus,» lausus York.

Ecclestone'i puudutav kaasus jõuab kohtusse 22. augustil, mil toimub selle esimene kuulamine. Hetkel pole teada, milline karistus võiks vanahärrat ees oodata.

Mõned nädalad tagasi pidas Ecclestone Suurbritannia televisioonis jõulise kaitsekõne Venemaa presidendile Vladimir Putinile. Ecclestone'i teatel on ta valmis hea sõbra eest isegi kuuli ette viskuma. Samuti soovitas ta Ukraina riigipeal Volodõmõr Zelenskõil Putiniga rohkem koostööd teha, kuna viimane on suurepärane inimene, kes kindlasti mõistab Zelenskõi seisukohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles