Kalev/Cramo jäi Ühisliigata ja võib jääda eurosarjata. Üks õlekõrs veel paistab

Ville Arike
, reporter
Copy
Roberts Štelmahers tüüris peatreenerina kolme aasta jooksul BC Kalev/Cramo mitme särava võiduni, kuid tänavune kevad läks aia taha ja ühtegi tiitlit ei saadudki. Pildil on Štelmahers saatusliku koduse poolfinaalseeria otsustavas, viiendas mängus Pärnu Sadamaga.
Roberts Štelmahers tüüris peatreenerina kolme aasta jooksul BC Kalev/Cramo mitme särava võiduni, kuid tänavune kevad läks aia taha ja ühtegi tiitlit ei saadudki. Pildil on Štelmahers saatusliku koduse poolfinaalseeria otsustavas, viiendas mängus Pärnu Sadamaga. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa korvpalliliit (FIBA Euroopa) teatas eelmisel nädalal, et kauaaegne Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo ei pääse nõrgima klubisarja FIBA Europe Cup põhiturniirile. Starditakse kvalifikatsioonist, kus teatavasti pole miski kivisse raiutud ning rahvusvaheline tase võib piirduda ühe mänguga. Samas komplekteeritakse meeskonda hoogsalt ning rahvusvahelisel tasemel mängude saamine pole välistatud.

Kalev osales teatavasti üle kümne aasta VTB Ühisliigas, mis tagas pidevalt mänge heal tasemel vastastega ning andis võimalusi meelitada Tallinna mängumehi, kes soovisid end selle sarja abil mängida pildile ja kõrgemale tasemele. Kirsiks tordil saadi magusaid võite Euroliigasse kuulunud tippklubide üle. 24. veebruaril Venemaa poolt alustatud sõda Ukrainas tähendas üht: Kalev loobus Ühisliigast päevapealt, sõja esimestel tundidel.

Eelmisel sügisel võitles Kalev end meeldiva üllatusena Meistrite liiga põhiturniirile, kus saadi kuus heatasemelist mängu. Sama teekond loodeti ette võtta ka algaval hooajal, kuid pika valitsemisperioodi järel ei suudetud tulla Eesti meistriks ning kuldmedali võitnud Pärnu Sadam otsustas ära kasutada teenitud võimaluse minna ise Meistrite liiga kvalifikatsiooni. Kui sealt ka edasi ei pääseta, jätkatakse aste madalamal, FIBA Europe Cupil.

Kalevile tähendas see aga äkitselt, et kadusid mõlemad rahvusvahelised sarjad, kus mullu osaleti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles