Vene hokistaar avaldas vangistatud ja sõjaväkke saadetud kolleegile toetust: lihtne on praegu vait olla

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Ivan Fedotov.
Ivan Fedotov. Foto: AP/Scanpix

1. juulil sõjaväekohustusest hoidumise tõttu arreteeritud Vene jäähoki väravavahile Ivan Fedotovile avaldas toetust KHLi mängija Grigori Panin.

Soomes sündinud venelane arreteeriti Peterburis pärast trennist lahkumist, sest sõjaväe prokuratuuri sõnul on mees hoidunud väekohustusest.

Salavat Yulayev Ufa jäähokimeeskonna endine kapten Grigori Panin kirjutas oma Instagramis, et praegusel ajal võib Fedotoviga sarnane saatus tabada igaüht.

«Lihtne on hetkel vait olla. Mitte kuulda või näha, mis meie ümber toimub. Oleme ausad, homme võib igaühega selline asi juhtuda,» kirjutas Panin oma postituses.

«Ivan teenis NHLi lepingu, mis on iga hokimängija unistus. Mulle on öeldud, et ma pean tegelema oma asjadega ja jäähokit mängima. Seda soovis teha ka tema. Liiga, mängijate ühing ja meie, sportlased, peaksime aitama tal oma karjääri jätkata,» lisas oma karjääri jooksul Ak Bars Kaasani, CSKA Moskva ja Salavat Yulayev Ufa meeskondasid esindanud Panin.

Fedotov sõlmis juunis lepingu maailma tugevaima liiga NHLi klubi Philadelphia Flyersiga. Eelmisel klubihooajal teenis Fedotov leiba Moskva CSKAs, kellega võideti ka Gagarini karikas ehk Venemaa lahtised meistrivõistlused KHL. Ta nimetati liiga üheks paremaks väravavahiks.

REN TV teatel anti Fedotovile mõista, et sellised sündmused võivad juhtuda, kui ta ei pikenda lepingut CSKAga. Vihjetest hoolimata tahtis mängija jahtida NHLi unistust ning ta pidi sel kuul Flyersi juurde minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles