PARC FERMÉ ⟩ Väidetava relvakaupmehe poega on Soomest keerulisem eemal hoida kui Eestist

Postimees Sport
Copy
Venemaa parim rallisõitja Nikolai Grjazin.
Venemaa parim rallisõitja Nikolai Grjazin. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Postimehe ralliteemaline taskuhääling «Parc fermé» keskendus sel nädalal neljale teemale: venelaste osalemine MM-sarjas, Hyundai juhtimishädad, senisest võimsam Toyota ja Mehhiko naasmine MM-kalendrisse.

Kui Venemaa parim sõitja Nikolai Grjazin jääb Rally Estoniast eemale sissesõidukeelu tõttu, siis augusti alguses Soomes kihutataval MM-etapil peaks ta kohal olema. Kuigi ka meie põhjanaabrite juures on sissesõidukeeld võimalik, on selle protseduur mitmetahulisem kui Eestis, räägiti meile Soomest.

Tõsi on ka see, et ükski MM-etapi korraldaja peale Eesti pole avaldanud soovi venelaste võistlemist keelata, ütles Rahvusvaheline Autoliit FIA. Kahjuks, nagu tõdes «Parc fermé».

Hyundai WRC-tiim pole endale poole aastaga leidnud tiimipealikku, kes poleks tiimipealiku asetäitja. See on lõunakorealaste puhul järjekordne venitamine, mille viljad on hapud: hiline roheline tuli Rally1-projektile sundis võistkonda jooksma ajaga võidu, mistõttu on tänavused tulemused olnud oodatust nigelamad.

Toyota läheb hooaja teisele poolele vastu võimsama mootori ja parema tagatiivaga. Kuigi nende sõitja juhib individuaalset punktiarvestust ja nad on praegu parim tiim, ei maksa loorberitele puhkama jääda, sest 62 punkti kaugusel asuv Hyundai võiks vastasel juhul järgmise kolme ralliga lähemale tulla või isegi mööduda.

Lõpetuseks kalendrijutud, kus sai selgeks, et vähemalt viiel rallil on uueks hooajaks koht MM-sarjas olemas. 

Saate tegid Henry Lääne, Christopher Krutto ja Karl Mihkel Eller. Head kuulamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles