Kasahstani tennisejuht kritiseeris teravalt Wimbledoni võitu tähistanud Venemaa ametnikke

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Rõbakina.
Jelena Rõbakina. Foto: Adrian Dennis/SCANPIX

Wimbledoni naiste üksikmängus tõstis võidukarika pea kohale Jelena Rõbakina. Tegu on Venemaal sündinud ja elava naisega, kes esindab rahvusvahelisel areenil Kasahstani. Naise võit on mõlemas riigis tekitanud palju kõneainet.

Kohe pärast Rõbakina triumfi Wimbledonis hakkasid Venemaal mitmed ametnikud vastu rinda lööma. Venemaa tenniseliidu president Šamil Tarpištšev oli üks nendest. «Me võitsime Wimbledoni!» teatas Tarpištšev.

Endine meeste üksikmängu maailma esinumber Jevgeni Kafelnikov andis enda vaatenurga antud olukorrast. «Juba maailmaareenil valmis mängija ostmine ei nõua väga palju ajutegevust,» lausus Kafelnikov.

Rõbakina hakkas Kasahstani esindama alates 2018. aastast. Toona oli tegemist maailma edetabelis kolmandas sajas paikneva noormängijaga ning Kasahstan ulatas talle abikäe kasvamaks tõeliseks tennisetäheks. «Olen õnnega koos, et suutsin läbi murda,» lausus Rõbakina Kasahstani naastes.

Kasahstani tenniseliidu asepresident Juri Polski tundis pigem huvi, miks loobus Venemaa väidetavalt valmis tennisetähest 2018. aastal. «Me teadsime Rõbakina saabumisel, et ta ei hakka kohe mingeid suuri tulemusi tegema. Kõik nõudis aega ja võime selle valmis mängija jutu kohe lõpetada,» tõdes Polski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles