Venemaa võib jääda Pariisi olümpialt eemale

Ville Arike
, reporter
Copy
Venelanna Maria Lasitskene sai mullu Tokyo olümpial juubeldada riigi olümpiakomitee lipuga. Ukrainas alustatud sõja tõttu pole tal ilmselt kahe aasta pärast Pariisis võimalik esikohta kaitsta.
Venelanna Maria Lasitskene sai mullu Tokyo olümpial juubeldada riigi olümpiakomitee lipuga. Ukrainas alustatud sõja tõttu pole tal ilmselt kahe aasta pärast Pariisis võimalik esikohta kaitsta. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Pärast sõja alustamist Ukrainas on Venemaa sportlased eemaldatud enamiku spordialade võistlustelt. Rahvusvahelises spordielus ligi 30 aastat mõjukatel positsioonidel olnud Sir Craig Reedie tuli välja teatega, et Venemaa võib järgmiselt, Pariisi olümpialt eemale jääda, ning see tõstis meie idanaabrite spordimeedias ärevusenivoo hoobilt kõrgemaks.

Eelmisel kümnendil nii Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) asepresidendi kui ka maailma antidopinguagentuuri (WADA) tegevjuhina töötanud ning ROKi liikmena jätkava Reedie hoiatuse avaldas ajaleht The Guardian. Venemaa juhtiv spordileht Sport-Ekspress reageeris sellele pealkirjaga: «Britid kirjutavad, et Venemaa jääb 2024. aasta olümpiamängudelt eemale. Kas see on tõsi?» Loo autor Oleg Šamonajev tõdes kohe esimeses lauses, et see teema «häirib meie spordiüldsust praegu tugevalt».

The Guardiani teatel on Reedie sõnul võimalus, et Venemaa ja Valgevene lubatakse rahvusvahelisse spordiellu kiirelt tagasi, väike. Ning sellega seoses tekib Venemaa ja Valgevene sportlastel järgmine probleem: nad ei saa osaleda Pariisi olümpia kvalifikatsioonivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles