Endine maailma kolmas reket pani üle aasta kestnud õuduste jadale punkti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dominic Thiem.
Dominic Thiem. Foto: PASCAL ROSSIGNOL

Kaks aastat tagasi oli Austria tennisist Dominic Thiem oma karjääri tipus, kui tõstis pea kohale USA lahtiste võitjakarika. Mullu tabas teda aga tõsine tagasilöök, mille deemoneid nägi veel selle nädalani.

Nimelt tegi 28-aastane austerlane eelmisel suvel liiga oma parema käe randmele, mis jättis ta pooleks aastaks tennisemängust eemale. Kuigi valu on praeguseks kadunud, pole Thiemi löögid päris sellisel tasemel, nagu vanasti, ning seda on näha ka väljakul. 

Austerlane lõpetas oma vigastuspausi tänavu märtsis, kui osales vabapääsme alusel Hispaanias Marbellas toimunud Challengeri taseme turniiril. Seal teda edu ei saatnud: Thiem kaotas 3:6, 4:6 Pedro Cachinile.

Avaringi jäi Thiem toppama ka aprillis toimunud Belgradi ja Estorili ATP 250 turniiridel, kaotades vastavalt John Millmanile ja Benjamin Bonzile. Järgnes mai, mis tõi samamoodi ainult kaotusi: vastavalt Madridi, Rooma, Genfi turniiridel ning Pariisi lahtistel.

Juuli alguses otsustas Thiem vabapääsmega taas osa võtta madalama tasemega Challengeri turniirist Salzburgis ja seal õnnestus tal pikk kaotustejada viimaks murda, kui alistas avaringis kaasmaalase Filip Misolici 6:4, 7:5. Rohkem, tõsi, Thiem võidumekki Austrias ei tundnud, sest teises ringis saatis argentiinlane Facundo Bagnis ta kotte pakkima. 

Sellest aga piisas, et vaimu värskendada ning sel nädalal ka ATP-tasemel kaotustejada lõpetada. Nimelt võtab Thiem osa Rootsis toimuvast ATP 250 turniirist, mille avaringis alistas ta Emil Ruusuvuori 3:6, 6:1, 7:6(5).

Too võit oli seda tähelepanuväärsem, et see oli austerlase esimene ATP-taseme võit viimase 14 kuu jooksul. 426-päevase võidupõua lõpetamise üle tundis mõistagi rõõmu ka Thiem ise. 

«See on olnud väga pikk ootamine,» lausus maailma kolmandalt realt praeguseks 339. positsioonile pudenenud Thiem väljakuintervjuus. «Mu viimane võit pärines 2021. aasta Rooma turniirilt, mis näib praeguseks otsekui teisest maailmast olevat. Väga-väga palju asju on vahepeal juhtunud. See on olnud karm, kuid samas ka hea kogemus. Ka elus üldisemalt. Olen väga õnnelik, et mul õnnestus siin viimaks võit teenida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles