Kalev/Cramo hõiskas välja järgmise liituja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artur Konontšuk.
Artur Konontšuk. Foto: Madis Veltman

Kauane kodune korvpallihiid, kuid mullu mõneti üllatuslikult karikata jäänud BC Kalev/Cramo on uue hooaja eel tegemas korraliku värbamistööd. Viimasena hõigati välja Artur Konontšuki nimi, kellega sõlmiti 1+1 leping.

Pärnust pärit 22-aastane Konontšuk esindas kodulinna meeskonda 17/18 hooajal, pärast mida liitus Tšehhi Get Better Academy korvpalliakadeemiaga. 2019. aastast mängis 201 cm pikkune ääremängija kaks hooaega USAs NCAA ülikooliliigas Southern Mississippi Golden Eagles’ meeskonnas, kust pärast põlvevigastust naasis möödunud hooajal tagasi Pärnu Sadama ridadesse. Eesti-Läti Ühisliigas sai Konontšuk keskmiselt mängida 25,3 minutit, mille jooksul tõi keskmiselt 11,9 punkti, 5,1 lauapalli ja 1,2 resultatiivset söötu.

Konontšuk ootab oma sõnul väga meeskonnaga treenimist ning erinevates sarjades mängimist. Kuigi pakkumisi oli mitmeid, siis Kalev/Cramo kasuks otsustamist põhjendas noor ääremängija järgmiselt: «Kalev/Cramoga liitumine on minu jaoks samm järgmisele tasemele. Tunnen, et sellises professionaalses keskkonnas ja organisatsioonis arenen märgatavalt ning see on hetkel minu jaoks kõige olulisem.»

Peatreener Heiko Rannula, kes tegi Artur Konontšukiga Pärnu Sadamas koostööd nii 17/18 kui ka eelmisel hooajal, kirjeldab mängumeest järgmiselt: «Arturi jaoks saab olema tähtis aasta, ta peab püsima terve ja keskenduma maksimaalselt, et uues kohas ja suuremas konkurentsis läbi lüüa. Tal on ambitsiooni ja tahtejôudu, et teha järgmine samm. Kõik teavad tema viskaja omadusi, lisaks oleks vaja ka kaitses ja palliga mängus paremaks saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles