Klavan vaatab koduklubi järgmist mängu tõenäoliselt tribüünilt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: SCANPIX

Liitumine Eesti jalgpallikoondisega kohtumiseks El Salvadoriga tähendab, et Ragnar Klavan jääb suure tõenäosusega kõrvale koduklubi AZ Alkmaari järgmisest liigamängust.


Alkmaari spordidirektor Earnie Stewart tunnistas Hollandi meediale, et parema meelega soovinuksid nad eestlast enda juures hoida ja koondisesse mitte lubada.

«Nad alguses ei vaadanud, kus mäng toimub, ja seetõttu arvati klubis, et kohtumine on kavas Euroopas,» avaldas Klavan põhjuse, miks teda äkitselt ei tahetud rahvusesindusse lubada.

«Reede õhtul klubi peatreener helistas mulle ja küsis, mis maailmaturnee mul käimas on. Jõudsime kokkuleppele, et ta ise suhtleb koondise juhendajaga ja kui saadakse kaubale, siis jään klubi juurde, kui mitte, lendan kaasa.»

Los Angelesse reisinud Klavan jõuab nüüd tööandja juurde tagasi reedel ning juba laupäeval on Alkmaaril kavas Hollandi liigas järgmine kohtumine, kui koduväljakul minnakse vastamisi eestlase endise tööandja Heraclesega. Turniiritabelis 2. kohal olev Alkmaar vajab sellest matšist kindlasti võitu, et jätkata heitlust meistritiitli nimel.

«Pärast USAsse saabumist olen ajavahega (ajavahe Hollandiga on üheksa tundi – toim) juba harjunud, kuid siit tuleb kohe tagasi minna ja Euroopas uuesti kohaneda ning see teeb olukorra raskemaks,» märkis Klavan. «Kuna jõuan alles reede hommikul tagasi ja laupäeval on juba liigamäng, siis arvatavasti ei panda mind isegi varumeestepingile ning vaatan kohtumist hoopis tribüünilt.»

Sel hooajal on Klavan Alkmaaris tihti saanud väljakule vahetusest, samas on tal õnnestunud pääseda ka algrivistusse. Kui Euroopa liiga 1/16-finaalides ta mängumurule ei pääsenud, siis Hollandi meistrivõistlustel on eestlane kahes viimases matšis viibinud platsil terve kohtumise.

«Kaitsjate nii tihe vahetamine igal pool just tavapärane ei ole, kuid treener on ka meedias välja öelnud, et mina olen praktiliselt põhimees ja seetõttu ta vahetabki koosseisu nii tihti. Minu jaoks on see hea,» lisas Klavan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles