Vene abi Ukrainale! Toeta heategevusliku oksjoni raames sõjas kannatada saanud riiki

Postimees Sport
Copy
Oksjoni üks hinnalisemaid varasid: Siim-Sander Vene koondise särk koos koondislaste autogrammidega.
Oksjoni üks hinnalisemaid varasid: Siim-Sander Vene koondise särk koos koondislaste autogrammidega. Foto: Erakogu

Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene, koos paljude teiste Eesti sportlastega on otsustanud õla alla panna kampaaniale «Sportlased aitavad Ukrainat». Selle nimega Facebooki ürituse alla on oksjonile pandud üle 30 erineva eseme, mille müügist saadud tulu läheb Ukraina armee toetuseks Venemaa vastases sõjas.

Nii praktiliseks kasutamiseks kui ka uhkusega eksponeerimiseks mõeldud sportlikke esemeid on, lisaks Venele, tänaseks oksjonile üles pannud juba Eesti meeste ja naiste võrkpallikoondis, Eesti korvpallikoondis, Robert Täht, Ardo Kreek, Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm, Ott Kiivikas, Lisell Jäätma, Janelle Uibokand, Kusti Nõlvak, Mart Tiisaar, Kristin Tattar, Risto Lillemets.

Eriti südantsoojendav on U-14 Eesti parima kergejõustliklase Ellen Aadamsoo  käsitööna tehtud loomad. Oksjon on alanud ja esimesed pakkumised on tehtud ning paari päevaga on üle 1500 euro juba kogutud. Pakkumine kestab järgmise esmaspäevani kella 14ni.

Kuna suvel on mõned võistlustel ja mõned puhkamas, siis kõiki esemeid ühekorraga kokku saada ei õnnestunud ning nii on lisandumas oksjonilauale veel väärikaid esemeid jooksvalt. Oma osa on lubanud anda Kelly Sildaru, Rasmus Mägi, Gerd Kanter, Magnus Kirt, Allar Raja ja veel mitu nimekat sportlast.

Oksjoni üks eestvedajatest on Marti Soosaar, kes on FitQ Studio asutaja ning oli varem Stebby tegevjuht. Soosaar käis hiljuti ühe ringi Ukrainas armeele varustust transportimas ning nägi oma silmaga, millised on meeleolud ja millist kaost Vene armee Kiievi eeslinnades oli külvanud.

Soosaare sõnul on täna peamine mure see, et meie inimestel on tekkinud teatav sõjaga harjumise tunne. «Iga päev loeme neid uudiseid ja ausalt öeldes oleme väsinud. See võiks läbi saada, aga paraku see ei saa ja aidata on vaja seni, kuni vene saapad on Ukraina pinnalt kadunud. Meil on Eestis mitu tublit punti inimesi, kes sinna rindele varustust transpordivad ja on seda teinud juba sadade tuhandete eurode eest. Mitme pundi peale on summa ilmselt üle miljoni.

Täna need tublid inimesed, kes on loonud Ukrainas usaldusväärse võrgustiku, mille kaudu varustus võimalikult kiiresti rindele liigutada, kurdavad, et rahva väsimusega kaasneb ka annetuste vähenemine. Meil on vaja natuke uutmoodi lähenemist ja seepärast on mul hea meel, et spordirahvas selle plaaniga nii hästi kaasa on tulnud,» ütles Soosaar

Kas sportlasi on keeruline veenda? Eesti võrkpallikoondise teise treeneri Alar Rikbergi sõnul polnud mingit veenmist vaja. «Küsisin meestelt, et kas olete nõus, ja polnud mingit küsimustki,» sõnas Rikberg. «Mehed saavad aru, et Ukrainas sõditakse täna kaudselt ka selle nimel, et raketid ei tabaks meie elumaju ja lasteaedu ning meil oleks ikka Eesti riik, mida saaksime esindada. Paljud mehed on ka eraviisiliselt annetanud nii armeele kui ka  Punasele Ristile,» kiitis Rikberg meeste innukat suhtumist.

Kes soovib üle vaadata, mis oksjonil on, siis otsige Facebookist üritus «Sportlased aitavad Ukrainat». Panustada saab piltide alla kommentaariumisse.

Lisatud mõni näide kaubast, mis oksjonil:

  • Siim-Sander Vene koondise särk koos koondislaste autogrammidega.
  • Kusti Nõlvaku seljas Ostrava MK-etapil olnud särgi saab soovija endale osta ja sellega veel sel suvel rannaliival särada.
  • Liis Kullerkanni mängusärgile tulevad lisaks naiste võrkpallikoondislaste autogrammid.
  • Risto Lillemets on pannud müüki kõrgushüppenaelikud ja koos nendega Torunis toimunud Euroopa sisemeistrivõistluste numbri, kus ta saavutas kõrge viienda koha.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles