Aava Rally Estonia võimalikust muutusest: ilmselt saan korralduse tuumiktiimilt selle avalduse eest korraliku maksahaagi, aga...

Karl Mihkel Eller
Copy
Fotojäädvustus mullusest Rally Estoniast.
Fotojäädvustus mullusest Rally Estoniast. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Homme algav Rally Estonia toimub tänavu 12. korda ning kuulub kolmandat aastat järjest MM-kalendrisse. WRC-etapp Eestis näis 2010. aastal rallisõbra jaoks täitmatu soovunelmana, kuid Urmo Aava koos Tarmo Hõbe ja Silver Kütiga on muutnud selle reaalsuseks. Mis saab Rally Estoniast järgmistel aastatel? Kas jätkatakse MM-sarjas? Kuhu on suurvõistlusel veel areneda ning millised on tulevikuplaanid?

Kõik on harjunud, et Rally Estonia toimub juulikuu keskel, kuid see traditsioon murti ajaloolisel esimesel Eesti MM-etapil. Kaks aastat tagasi, kui kogu maailm kevadel koroonapandeemia tõttu sisuliselt seisma jäi, oli Rally Estonia esimene, kes haaras härjal sarvist ja korraldas pandeemiatingimustes MM-etapi. Tavapärasest kesksuvisest ajast koliti olude sunnil septembrisse.

Mullu naasti endisesse aega juulikuu keskel, kuid kuna augusti alguses toimub traditsiooniliselt ka Soome MM-etapp, siis on tõstatunud küsimus, kas kaks lähestikku toimuvat sarnast rallit on ikkagi hea lahendus. Põhjanaabrite MM-ralli toimumisaja liigutamine näib vähetõenäoline, seega jääb variant, et eestlased võivad magusast suvisest kohast loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles