Olümpiavõitjat Lehist ähvardanuks MMile minnes ülipikk vigastuspaus

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehis ja tema treener Nikolai Novosjolov.
Katrina Lehis ja tema treener Nikolai Novosjolov. Foto: Tairo Lutter

Teisipäeva õhtul teatas mullu Eesti naiskonnaga Tokyo olümpiavõitjaks kroonitud ja individuaalselt samas pronksmedali võitnud epeevehkleja Katrina Lehis, et loobub vigastuse tõttu tänavusest MMist. Otsus sündis viimasel minutil, sest kolmapäeval lendas Eesti koondis võistluspaika Kairosse.

«Kahjuks jäävad minu jaoks sel aastal maailmameistrivõistlused ära. Saksamaal laagris olles vigastasin jalga ning oma eriala spetsialistidega konsulteerides võtsime raske südamega vastu otsuse, et jätame võistlused vahele. Sellist otsust oli väga raske teha, kuid jõudsime järeldusele, et see on ainuõige,» kirjutas Lehis sotsiaalmeedias.

Mis juhtus? Maailmameistrivõistlusteks valmistunud Eesti naiste koondis viibis 3.–10. juulil laagris Saksamaal. Sinna tulid kokku paljude riikide epeevehklejad: lisaks korraldajatele ja eestlannadele Austriast, Šveitsist, Rumeeniast, Horvaatiast, USAst, mujalt. Eesti koondise peatreener Kaido Kaaberma leppis eelviimaseks päevaks kokku kontrollmatši Rumeeniaga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles