PM OREGONIS ⟩ Eesti kergejõustiku MM-koondis on pisike, ent enam kui piisav medali(te)ks

Jarmo Jagomägi
Copy
Kahel korral olümpiafinaalis jooksnud Rasmus Mägi pole senini MMidel kaheksa parema hulka jõudnud. Tänavu kuulub ta medalisoosikute ringi.
Kahel korral olümpiafinaalis jooksnud Rasmus Mägi pole senini MMidel kaheksa parema hulka jõudnud. Tänavu kuulub ta medalisoosikute ringi. Foto: Tairo Lutter

Ameerika Ühendriikides Eugene’is algavad järjekorras 18. kergejõustiku maailmameistrivõistlused. Nagu 1993. aastast saati oleme harjunud, püüavad kõrgeid kohti ka Eesti sportlased.

Meie koondis on tänavu pisike, viieliikmeline. Ainsa naisena pääses püünele Karmen Bruus, meestest löövad kaasa 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi ning kümnevõistlejad Janek Õiglane, Johannes Erm ja Maicel Uibo. Tõsi, ka maratoonarid Tiidrek Nurme ja Roman Fosti täitsid normi, ent otsustasid augustikuise EMi huvides osalemisest loobuda.

Tegemist on viimaste MMide väikseima koosseisuga. Dohas (2019) osales kaheksa, Londonis (2017) 14, Pekingis (2015) 15, Moskvas (2013) ja Daegus (2011) 9 ning Berliinis (2009) lausa 17 Eesti sportlast. Ent kvantiteet ei taga alati kvaliteeti – näiteks 13 aastat tagasi piirdusime vaid ühe autasu, Gerd Kanteri pronksiga. Suurbritannias ja Hiinas jäid suured koondised sootuks esikolmikukohata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles